5 Mart 2020 Perşembe

SABIR BOYUN EĞMEK DEĞİL MÜCADELE ETMEKTİR

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye'nin ilk kadın nüfus müdüresi Tarsuslu Süheyla Şengül'ü evinde ziyaret etti.

Ziyarette, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaparak kadının toplumun yükselmesindeki ve gelişmesindeki rolünü anlattı. Türkiye'nin ilk kadın nüfus müdüresi Süheyla Şengül'ün kadınlar gününü kutladı.

Annesi Sebahat Şengül'ün baktığı Türkiye'nin ilk kadın nüfus müdüresi Tarsuslu Süheyla Şengül ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek anılarından ve hayat tecrübelerinden kesitler anlattı. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

30 yıldır emes hastası olan Türkiye'nin ilk kadın nüfus müdüresi Tarsuslu Süheyla Şengül Türkiye'nin ilk kadın valisi Lale Aytaman'ın görevli olduğu Muğla'da 10 yıl görev yapmış. Mütevazi kişiliği, naif sesi, kibar konuşması ve hanımefendiliği ile herkesi kendisine hayran bırakan Süheyla Şengül kendisini ziyaret edenlere hastalığına rağmen sabır ve şükür mesajı sunuyor. Sabır ve şükür arasındaki dengeyi iyi bilmek gerektiğini söyleyerek hastalıklar ve olumsuzluklar karşısında sabreden ve şükreden insanların mutlu olduğunu ifade ediyor. Sabır boyun eğmek değil mücadele etmektir diyerek sevinç kapısının anahtarının sabır olduğunu vurguluyor.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder