BATİK BOYAMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER;
Boyayı dokusunda tutacak bir kumaş türü,
Kumaş boyaları,
Boyama fırçaları,
Duruma göre karbon kağıdı,
Resim kalemi,
Kumaşa transfer edeceğimiz şekiller.
Öncelikli olarak boyama yapacağımız tişörtümüzü yıkayarak kolasını gideriyoruz. Tişörtümüzün batik çalışması yapacağımız kısmının iç tarafına karton ya da benzeri bir şey yerleştiriyoruz. Bundaki amaç boyanın başka yerlere geçmesini önlemektir. Sonra sağ elimizin içine fırça yardımıyla boyamızdan iyice sürüyoruz. Boya sürme işlemi bitince, boyayı kurutmadan sağ elimizi tişörtümüzün sol tarafına, kalbimizin üstüne gelecek kısmına bastırıyoruz. Boyanın tişörte geçmesi için birkaç dakika bekliyoruz. Boya tişörte geçtikten sonra elimizi tişörtün üzerinden çekip su ve sabunla temizliyoruz. Tişörtteki şeklimizi kurumaya bırakıyoruz. Kuruma işleminden sonra boyalı kısmın üzerine beyaz bir kağıt yerleştiriyoruz. Sıcak ütü ile 4-5 dakika ütülüyoruz. Böylece boya ile kumaşı bütünleştirerek boyanın kalıcılığını sağlamış oluyoruz.
BEYAZ
*Saflığın ve temizliğin simgesidir. Huzur ve güven verir. Düşünce gücünü arttırır.
*Bu yüzden hastanelerin iç kısmı beyaz renklere boyanır ve ilaç kutularında da aynı şekilde beyaz renk kullanılır.
*Beyaz rengi seven insanlar genellikle, temizliği, aydınlığı ve düşünmeyi seven, hayal dünyası geniş uzlaşmacı kişilerdir.
SARI
*Sarı, ışığın, sevincin, üretim ve verimliliğin rengidir. İnsana sevinç ve coşku verir.
*İlham vericidir. Bilgiyi ve bilgeliği ifade eder.
*Sarı rengi seven insanlar ilgi çekmekten ve her şeyin kendi kontrollerinde olmasından hoşlanırlar.
Parlak kuvvetli renkler, kısa süreli hafızanın ve fonksiyonel becerilerin arttırılmasında etkilidir. Alzheimer hastalığının tedavisinde önerilir.
'Aktif Yaş Alma' yani sağlıklı yaş alma biyolojik yaşımız yükselirken kendimizi bütünsel olarak mutlu, sağlıklı, iyi, enerjik ve dengede hissetmemizdir.
Emine KUREN
http://gullnamee.blogspot.com.tr
Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder