17 Aralık 2019 Salı

ZİYARETTE, ÖRGÜ ÖRMENİN VE MÜZİĞİN ALZHEİMER HASTALIĞI'NA ETKİSİNE VURGU YAPILDI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 'Ziyaret Birimi' bünyesinde Tarsus'un muhtelif mahallelerinde hasta ziyaretlerini rutin olarak gerçekleştirmeye devam ediyor.
Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Özel Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencileri ile birlikte bugün, 6 yıldır alzheimer hastası olan Bahriye Hanım'ı ziyaret etti. Hasta ve hasta yakınları ile yakından ilgilenerek alzheimer hastalığı ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Ziyarette, örgü örerek ve şarkı söyleyerek vakit geçiren alzheimer hastası Bahriye Hanım işlediği örgüleri göstererek 'Kışlalar Doldu Boşaldı' türküsünü söyledi.

Her ziyarette farklı yaşam öyküleri ile karşılaştıklarını belirten Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu bu yaşam öykülerinden hayata dair tecrübe edindiklerini dile getirdi. Alzheimer hastası Bahriye Hanım'a gerçekleştirdikleri ziyarette örgü örmeninin ve müziğin alzheimer hastalığına etkilerini bir kez daha tecrübe edinmenin mutluluğunu yaşadık dedi.
Duygusal anların yaşandığı ziyaret, memnuniyet duyguları ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder