4 Aralık 2019 Çarşamba

'SEBZE VE MEYVE KURUTMA ETKİNLİĞİ'NDE KURU GIDALARIN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİNE VURGU YAPILDI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 'İmece Mutfak' kapsamında düzenlenleği 'Sebze ve Meyve Kurutma Etkinliği' Tarsus Belediyesi Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi'nde ' gerçekleştirildi.
Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına 'Sebze ve Meyve Kurutma Etkinliği' hakkında  bilgi veren 'İmece Mutfak' sorumlusu Neşe Arıcı sebze ve meyve kurutma çok eski bir geleneğimizdir diyerek kuru sebze ve meyvelerin insan sağlığına etkilerine vurgu yaptı. Kurutma işleminde dikkat edilmesi gereken konuları anlatarak kurutma aşamalarından bahsetti. Emeği geçenlere teşekkür etti.
Etkinlikte, sebze ve meyveler Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu tarafından Tarsus Belediyesi Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi'nde gerekli işlemlerden geçirildikten sonra kurutma makinesinde kurumaya bırakıldı.
Büyük bir titizlikle hazırlanarak kurumaya bırakılan sebze ve meyveler kuruduktan sonra paketlenerek yemeye hazır hale getirilecek.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder