18 Aralık 2019 Çarşamba

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ İLE YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Doktor Sunumları' kapsamında düzenlenleği 'Evde Sağlık Hizmetleri Tanıtımı, Aranacak Numaralar, Hasta Bakımı, Yatak Yarası Mevcut Hastalara Bakım Ve Önlenmler' konulu sunum, Katılımcı Doktor Hande Nur Nokay ve Evde Bakım Teknikeri Şule Ateş'in anlatımıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Sunuma, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi görevlileri ve yaşlıları, Tarsus Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi görevlileri ve yaşlıları, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri görevlileri, alzheimer hastası ve hasta yakınları ile birlikte davetliler katıldı.
Sunum, Nazan Şengül'ün Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına yaptığı açılış konuşması ile başladı. Nazan Şengül konuşmasında 'Evde Sağlık Hizmetleri'nin önemine değinerek Alzheimer Derneği Tarsus Grubu olarak 'Evde Sağlık Hizmetleri' konusunda toplumu bilinçlendirme noktasında köprü olmak istediklerini belirtti. 'Evde Sağlık Hizmetleri' ile yalnız değilsiniz diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.
Evde Bakım Teknikeri Şule Ateş sunumuna 'Evde Sağlık Hizmetleri'nin tanımını yaparak başladı. 'Evde Sağlık Hizmetleri'nin faydalarını anlatarak 'Evde Sağlık Hizmetleri' numaraları ile ilgili bilgilendirme yaptı. 'Evde Sağlık Hizmetleri'ne kimlerin baş vurabileceğinden bahsederek 'Evde Sağlık Hizmetleri'nin kapsadığı hizmetleri dile getirdi. Başvuru sonrasında ulaşım konusunu sosyal yaşamdan örnekler vererek ifade etti. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Katılımcı Doktor Hande Nur Nokay evde hasta bakımının tanımını yaparak evde hasta bakımının önemini ve faydalarını anlattı. Hastalık türlerine göre evde bakım teknikeri ve egzersizleri ile ilgili bilgilendirme yaparak yatak yarası mevcut hastalara bakım ve önlemlerinden bahsetti. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
'Evde Sağlık Hizmetleri' ekiplerince hazırlanan bilgilendirme broşürlerinin katılımcılara dağıtıldığı sunum, Nefes Koçu Mediha Çelen'in nefes egzersizleri ve Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun hazırladığı ikramların takdimi ile son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder