24 Aralık 2019 Salı

TARSUS'UN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ'NDE ARAŞTIRMACI YAZAR HİKMET ÖZ'ÜN ANLATIMIYLA GEÇMİŞE ÖZLEM GİDERİLDİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 27 Aralık Tarsus'un Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlediği 'Tarsus'ta Geçmişe Özlem-Tarsus'un Kurtuluş Savaşı Destanı' konulu sunum Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz'ün anlatımıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Sunuma, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi görevlileri ve gönüllüleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tarsus Ortaokulu Müdürü Tuncay Yıldırır, öğretmen ve öğrencileri ile birlikte davetliler katıldı.
Araştırmacı Yazar Hikmet Öz sunumuna Tarsus'ta bulunan tarihi mekânların tarihçesi ile başladı. Tarihi mekânların kullanım amacından bahsederek bu mekânlarda yapılan çalışmalara, etkinliklere ve programlara değindi. Tarihi süreçte Tarsusluların kıyafetlerini, gelenek ve göreneklerini dile getirdi. Nesillere tarihi ve tarihi mekânları koruma bilinci verilmesi konusuna vurgu yaptı. Tarsus'un Kurtuluş Savaşı Destanı'nı anlatarak yıllarca 5 Ocak'ta kutlanan kurtuluş tarihinin Eski Belediye Başkanı Ali Haydar Eyüpoğlu döneminde 27 Aralık'a alınmasının nedenini belgeleri ile açıkladı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Tarsus'un Kurtuluş Yıldönümü'nde Araştırmacı Yazar Hikmet Öz'ün anlatımıyla geçmişe özlemin giderildiği sunum, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Araştırmacı Yazar Hikmet Öz'e, Mersin Alzheimer Derneği Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge'nin 'Genetik Havuzdan Çeyiz Sandığına Migren' kitabını takdimi ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder