17 Ekim 2019 Perşembe

ZİÇEV TARSUS ŞUBESİ'NDEN GÜZ KONSERİ

Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı(ZİÇEV) Tarsus Şubesi'nin Tarsus Belediyesi ve Türk Halk Müziği Derneği'nin desteği ile vakıf bünyesinde eğitim gören özel çocuklar yararına düzenlediği 'Güz Konseri' Tarsus Nikah Salonu'nda gerçekleşti.
Konsere Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Füsun Kaleli, Araştırmacı Yazar Kemal Duru, Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şube Başkanı Gülten İşcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı bünyesinde eğitim veren Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdüresi Yasemin Türkseven, öğretmenleri ve velileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, Türk Halk Müziği Derneği Başkanı Gazi Beydemir ve Üyeleri, Koro Şefi Hasan Basri Üstün ve Saz Ekibi ile birlikte davetliler katıldı.
Sunuculuğunu Meryem Keskinnişancı'nın yaptığı konser ZİÇEV Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdüresi Yasemin Türkseven'in selamlama konuşması ile başladı. Ardından ZİÇEV Tarsus Şube Başkanı Gülten İşcan açılış konuşmasını yaptı. İşçan konuşmasına ZİÇEV'in tarihçesini anlatarak başladı. ZİÇEV bünyesinde verilen eğitim ve çalışmalardan bahsederek eğitim alan çocuklarda zaman içerisinde görülen gelişmeleri anlattı. Özel çocukların topluma kazandırılması konusunda herkesin gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiğini vurgulayarak programa destek verenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Konserde söz alan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ZİÇEV'in tarihsel süreçte yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek ZİÇEV Tarsus Şubesi'nin her zaman destekçisi olacağını söyledi. Özel çocukların eğitimi noktasında gayret gösteren herkese ve programa emek verenlere teşekkür etti.
Koro Şefi Hasan Basri Üstün Yönetiminde sırayla sahne alan Türk Halk Müziği Derneği Koristleri seslendirdikleri yöresel türkülerle tüm katılımcılara unutulmaz anlar yaşattılar.
Konser ZİÇEV Tarsus Şubesi adına Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Füsun Kaleli'nin Koro Şefi Hasan Basri Üstün'e çiçek takdimi ve Türk Halk Müziği Derneği Koro'sunun seslendiği türkü ile son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder