23 Ekim 2019 Çarşamba

SEVDAMIZ ATATÜRK, ŞARKIMIZ CUMHURİYET

Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi'nin Tarsus İnleyen Nağmeler Musiki Derneği ile Cumhuriyet Bayramı'nın 96. Yıldönümü dolayısıyla birlikte düzenlediği 'Sevdamız Atatürk, Şarkımız Cumhuriyet' konulu yemekli konser etkinliği Tarsus May Life Plaza'da gerçekleşti.
Etkinliğe, Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şube Başkanı Figen Aktan ve üyeleri, İnleyen Nağmeler Musiki Derneği Başkanı Feryal Soydan Bulut ve üyeleri, Koro Şefi Mehmet Tevfik Utku ve Saz Ekibi, Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz, Tarsuslu Hayırsever Ülker Aydın, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Orhan Canbolat, Tok Otobüsleri Başkanı Nafiz Kızılkaya, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ile birlikte davetliler katıldı.
Etkinlik, saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şube Başkanı Figen Aktan yaptığı açılış konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız uğruna can veren tüm şehitlerimizi Cumhuriyet Bayramı'nın 96. Yılında sevgi ve minnetle anıyoruz diyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyet'e sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti ileri medeniyetler seviyesine ulaştırmak adına verdiği mücadeleyi anlatarak Atatürk sevgisi ve ölümsüzlüğü nesiller boyu devam edecek dedi. Tüm katılımcılara teşekkür etti.
İnleyen Nağmeler Musiki Derneği Başkanı Feryal Soydan Bulut'da yaptığı konuşmada Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi ile birlikte düzenenlenen 'Sevdamız Atatürk, Şarkımız Cumhuriyet' etkinliği ile Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini tüm yüreklere bir kez daha taşımak istediklerini ifade etti. Atatürk ve Cumhuriyet'in insanlık tarihi için önemine değinerek etkinliğe emek verenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz sunumunun başında Mustafa Kemal Atatürk'ün 31 Ekim 1918 tarihinde Adana Yıldırım Orduları Komutanlığı'na atanması ile ilgili bilgilendirme yaptı. Mustafa Kemal Atatürk'te Kurtuluş Savaşı'nı başlatma fikrinin ilk kez Tarsus ve çevresinde yeşermeye başladığına değinen Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz Mustafa Kemal Atatürk'ün 17 Mart 1923 tarihinde Tarsus'a geldiğini ve 2 gün boyunca Tarsus'ta kaldığını söyledi. Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'ta kaldığı süre içerisinde yaşadıklarını anlattı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus tren garında Tarsuslu kahramanlarımızdan Adile Onbaşı ile yaşadığı olay üzerine söylediği 'Kahraman Türk Kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üstünde yükselmeye layıksın!' sözünün mahiyetini anlattı. Tarsus Şelalesi'nde Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım arasında geçen konuşmadan bahsetti. Mustafa Kemal Atatürk'ün 20 Ocak 1925 tarihinde ikinci, 10 Mayıs 1926 tarihinde üçüncü, 19 Kasım 1937 tarihinde dördüncü  gelişi ile ilgili bilgilendirme yapan Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz konuşmasının sonunda Cumhuriyet Bayramı'nın 96. Yıldönümü'nü kutladı. Tüm katılımcılara teşekkür etti.
Etkinlikte, tüm katılımcılar İnleyen Nağmeler Musiki Derneği'nin Koro Şefi Mehmet Tevfik Utku yönetiminde seslendirdiği nostaljik şarkılarla geçmiş zamana yolculuk yaparak duygusal anlar yaşadı.
Etkinlik çiçek takdimi, Cumhuriyet pastasının kesimi ve İzmir Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder