15 Ekim 2019 Salı

TÜRKİYE ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU 'KANSER HASTALIĞINDA GENEL YAKLAŞIMLAR VE MEME KANSERİ' KONULU SEMİNER DÜZENLEDİ

Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla düzenlediği 'Kanser Hastalığında Genel Yaklaşımlar ve Meme Kanseri' konulu seminer Tarsus Medical Park Hastanesi doktorlarından Medical Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Sedef'in sunumuyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Seminer Dr. Esin Esen Delibaş'ın Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına yaptığı açılış konuşması ile başladı. Dr. Esin Esen Delibaş konuşmasında 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nın önemini vurgulayarak Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun konuyla ilgili tarihsel süreçte yaptığı çalışmaları anlattı. Seminere konuşmacı olarak katılan Medical Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Sedef'in biyografisinden bahsederek tüm katılımcılara ve seminere emeği geçenlere teşekkür etti.
Medical Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Sedef konuşmasına kanserin tanımını yaparak başladı. Kanserin nedenlerini, türlerini, evrelerini, belirtilerini, görülme sıklıklarını, tanı ve tedavi yöntemleri ile birlikte kanser hastalığına genel yaklaşımları sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Meme Kanseri ile ilgili bilgilendirme yaparak meme kanserinin tanısı, belirtileri, teşhis ve tedavi yöntemleri ile ilgili açıklama yaptı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Seminere dinleyici olarak katılan Zehra Özkoç 'Meme Kanseri' ile ilgili deneyimlerini anlatarak katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Seminer Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Medical Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Sedef'e çiçek takdimi ve katılımcılar için hazırladığı ikramların sunumu ile son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder