11 Ekim 2019 Cuma

TARSUS ŞELALE SOROPTİMİST KULUBÜ 'KIZLARIMIZ GÜLSÜN, YARINLARIMIZ GÜLSÜN' ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü'nün Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi'nin desteği ile  '11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü' dolayısıyla düzenlediği 'Kızlarımız Gülsün, Yarınlarımız Gülsün' etkinliği Tarsus Gençlik Kampı'nda gerçekleştirildi.
Etkinliğe Bolatlı Köyü İlköğretim Okulu 4. Sınıf Öğretmenleri ve Kız Öğrencileri, Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü Başkanı Meral Akgöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Soroptimist Kulubü Üyeleri katıldı.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü Başkanı Meral Akgöz açıklamasında; Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 2012 yılında ilan edilen '11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü' ile ilgili bilgilendirme yaparak Birleşmiş  Milletler’e üye tüm ülkelerden, sivil toplum kuruluşlarından, uluslararası örgütlerden, kurum ve kuruluşlardan '11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü' için tüm dünyada bilinç oluşturulması istenmiştir dedi. 2015 Yılı'nın 'Dünya Kız Çocukları Günü'nde yayınlanan Uluslararası Konferans Bildirgesi'ni okuyarak kız çocuklarına yönelik yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak her zaman kız çocuklarımızın yanındayız ve onların destekçisiyiz dedi. Etkinliğe destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ve Tarsus Belediyesi'ne, emek veren Tarsus Gençlik Kampı yetkililerine ve Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü Üyeleri'ne teşekkür etti.
Etkinlikte, Bolatlı Köyü İlköğretim Okulu 4. Sınıf Kız Öğrencileri Tarsus Gençlik Kampı yetkilileri eşliğinde Macera Park Oyunları oynayarak teleferik deneyimi yaşadılar. Yüzlerine boyama yapılarak öğretmenleri ile müzik eşliğinde dans ettiler. Olta balıkcılığını öğrenerek su sporlarından kanoya bindiler. Doğa ve çevre bilinci eğitimi verilen kız öğrenciler doyasıya eğlendiler.
Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü Başkanı Meral Akgöz'ün öncülüğünde ve Başkan Yardımcısı Özlem Koçak Kökçü ve Kulüp Saymanı Nurul Karagözlü'nün organizesinde gerçekleştirilen etkinlik Kulüp Üyeleri'nin hazırladığı ikramların Bolatlı Köyü İlköğretim Okulu 4. Sınıf Kız Öğrencileri'ne sunulması ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder