22 Mart 2024 Cuma

YAŞLILARA SAYGI HAFTASINDA BİR DAMLA HUZUR ALDILAR

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla düzenlediği 'Alzheimer Hastası ve Hasta Yakınlarına Müzik, Oyun ve Terapi Etkinliği' Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti. 

Etkinliğe, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hasibe Çetinay, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Etüt Proje Koordinatörü Betül Eker, Tarsus Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, Mersin-Tarsus Gençlik Merkezi Gönüllüleri, Tarsus Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi doktoru Diş Hekimi Hüseyin Kemal Akpınar ve ekibi, Terapi Sağlıklı Yaşam Merkezi/Terapi Fit Diyetisyeni Berçem İnci ve Fzt. Teknikeri Seval Verensen, Alzheimer hastası ve hasta yakınları ile birlikte davetliler katıldı. 

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Etüt ve Proje Merkezi (TASEP)'nin Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu ile birlikte yürüttüğü 'Unutmadım, Yanındayım Projesi Kapsamında Gülserin Günaştı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenleri gözetiminde Alzheimer hastası ve hasta yakınlarına etkinlikler yaptırdı. Fzt. Teknikeri Seval Verensen fiziksel nefes egzersizi yaptırdı. Diyetisyen Berçem İnci sağlıklı ve dengeli beslenme ile ilgili bilgi verdi. Vücut analizi yaptı. Tarsus Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi doktoru Diş Hekimi Hüseyin Kemal Akpınar ağız ve diş sağlığı ile birlikte evde sağlık hizmetleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. Mersin-Tarsus Gençlik Merkezi Gönüllüleri Alzheimer hastası ve hasta yakınlarına motivasyon etkinlikleri yaptırdı. 

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz'ün günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptığı etkinlikte katılımcılar Alzheimer hastası ve yaş almış çınarlarlarla hoşça vakit geçirerek bir damla huzur almanın mutluluğunu yaşadı. 





Emine GÜLNAME 

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder