26 Mart 2024 Salı

DAHA KALİTELİ BİR YAŞAM İÇİN BAĞIMLI OLMAYIN ÖZGÜR OLUN

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Tarsus Fatih Anadolu Lisesi Müzik Kulübü ile birlikte Sosyal Etkinlik ve Toplum Hizmeti kapsamında düzenlediği 'Bağımlı Olma Özgür Ol' konulu sunum Turgut İçgören Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Dijital ve madde bağımlılığının yaşamın ileri dönemlerinde Alzheimer Hastalığı riski oluşturmasından yola çıkarak ve Mart ayının 'Bağımlılıkla Mücadele Ayı' olması dolayısıyla düzenlenen sunuma, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Tarsus Fatih Anadolu Lisesi idarecileri, müzik öğretmenleri Zeynep Kaya Büyükköy, Ali Göçer, Ebru Kayhan Çil ve öğrencileri katıldı. 

Sunuma Konuşmacı olarak katılan Mersin Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aile Hekimi Dr. Esin Esen Delibaş sunumunda; dijital ve madde bağımlılığının ayrı ayrı tanımlarını yaparak, nedenlerinden ve tedavi yöntemlerinden sosyal yaşamdan örnekleri ile birlikte anlattı. Dr. Esin Esen Delibaş sunumunda iletişimde nomofobi ve phubbing, Waldorf Okulu Eğitim Programı, madde çeşitleri ve madde kullanım bozuklukları konularına vurgu yaptı. Öğrencilere tavsiyelerde ve önerilerde bulundu. Daha kaliteli, sağlıklı, mutlu ve güzel bir yaşam için bağımlı olmayın özgür olun dedi. 

'Bağımlı Olma Özgür Ol' konulu sunum çiçek takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine GÜLNAME 

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder