5 Temmuz 2023 Çarşamba

MERSİN VALİSİ ALİ HAMZA PEHLİVAN TARSUS'TA ÇEŞİTLİ ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve beraberindeki heyet ile birlikte Tarsus'ta çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ilk ziyaretini Tarsus Kazanlı Kültür-Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'ne yaptı. Burada incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde; 15 km’lik bağlantı yolunun 13 km’si ve muhtelif altyapı işlerinin önemli bir kısmı tamamlandığı, toplam 2.383 hektar alan üzerinde 5 yıldızlı oteller, tatil köyleri, sağlıklı yaşam merkezi, kongre ve sergi merkezi, golf tesisi ve günü birlik tesisler yapılmasının planlandığı bölgede, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın bu yıl sonunda faaliyete geçmesiyle turizm yatırımlarının ivme kazanması beklendiği görüldü. 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ikinci ziyaretini Tarsus Kulak Mahallesi'ne yaptı. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ali Hamza Pehlivan vatandaşlarla sohbet ederek vatandaşların mahallede yürüttükleri tarımsal faaliyetlerle ve diğer konularla ilgili bilgi aldı. Fikir alışverişinde bulundu. 2022 yılında Pençe Kilit Harekat Bölgesi'nde Gazi olan Mehmet Ercan'ı ikamet ettiği Tarsus Kulak Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan üçüncü ziyaretini Tarsus Karabucak mevkiinde bulunan 1937 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan, Doğu Akdeniz Ormancılık ve Araştırma Enstitü Müdürlüğü'ne yaptı. Enstitü Müdürü Abdulkadir Yıldızbakan'dan yürütülen projeler hakkında bilgiler aldı. Enstitü bünyesinde bulunan Okaliptus Müzesi'ni gezdi.

Emine GÜLNAME

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder