16 Temmuz 2023 Pazar

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ'NÜN 7. YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA TARSUS'TA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 7. Yıldönümü dolayısıyla Tarsus Kaymakamlığı ilçe genelinde çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinliklere, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tarsus Halkı, şehit ve gazi aileleri, gaziler ve basın mensupları katıldı. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Tarsus Ulu Camii'de vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Milleti'nin huzur ve güvenliği için serden geçen tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunarak Hatm-i Şerif duası yapıldı. Hazırlanan ikramlar katılımcılara dağıtıldı. Tarsus Üniversitesi'nde Türkiye 'Yüzyılının Kahramanları Temalı Etkinlik' yapıldı. Etkinlik kapsamında 'İşgal Girişiminden Dirilişe 15 Temmuz'un Anatomisi' konulu TRT Belgeseli tüm katılımcılara izlettirildi. Etkinlik sonunda Tarsus Üniversitesi bünyesinde oluşturulan 'Türkiye Yüzyılının Kahramanları Fotoğraf Sergisi' gezildi. Tarsus Şehitliği ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Dua edilerek şehit kabirlerine karanfil bırakıldı. Tarsus Yarenlik Alanı'nda düzenlenen '15 Temmuz Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanları' konulu fotoğraf sergisi Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus  Protokolü ve Tarsus Halkı'nın katılımı ile ziyarete açılırken '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etmek isteyenler için Tarsus Yarenlik Alanı'nda '15 Temmuz Anı Defteri' imzaya açıldı. 'Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü' yapılarak Tarsus Kaymakamlığı karşısında bulunan meydanda anma programı yapıldı. 'Demokrasi Nöbeti' tutuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete seslenişinin de yayımlandığı anma programında Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' ile ilgili konuşma yaptılar.

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma programı saat 00:13’de okunan sela ile sona erdi. 

Emine GÜLNAME

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder