19 Şubat 2022 Cumartesi

SANATÇI-YAZAR BEDRİ BAYKAM TARSUS'TA SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı 'Sanat-Kültür Söyleşileri ve Kitap İmza Günü'nün ikincisini Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Mersin Kent Konseyi ve Tarsus Kent Konseyi'nin desteği ile Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenledi.

'Sanat-Kültür Söyleşileri ve Kitap İmza Günü'ne Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Müdürleri ve Personelleri, Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Hasan Şemsi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sanatseverlerle birlikte basın mensupları katıldı. 

Sanatçı-Yazar-AKAP/IAA Unesco Resmi Partneri-Uluslararası Sanat Dernekleri Dünya Başkanı-15 Nisan Dünya Sanat Günü'nün Fikir Babası-Tarsus Kültür Girişimi İnisiyatifi Üyesi-Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Kurucu Üyesi-Tarsus Kültür Girişimi İnisiyatifi Üyesi-Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Kurucusu Bedri Baykam söyleşi ve imza gününde yaptığı konuşmada 'Çağdaş Sanat' ile ilgili bilgilendirme yaparak 'Çağdaş Sanat'ın tarihi süreçteki seyrinden bahsetti. 'Çağdaş Sanat'ın ulusal ve uluslararası konumuna ve serüvenine dikkat çekti. Kim olduğumuzu sürekli olarak hatırlamamız gerektiğini vurgulayarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Çağdaş Sanat' ile ilgili düşüncelerini ve yaptıklarını anlattı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet bıraktığı kültürel mirasları devam ettirmenin ve yaşatmanın sorumluluklarını dile getirdi. 2012 yılından bu yana kutlanmaya başlanan 'Dünya Sanat Günü' için Rönesans’ın yıldızı Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan tarihini öneren kişi olduğunu söyledi. Kurulması hedeflenen 'Çağdaş Sanatlar Müzesi' ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 

'Sanat-Kültür Söyleşileri ve Kitap İmza Günü çiçek ve plaket takdimi ile birlikte Sanatçı-Yazar Bedri Baykam'ın sanatseverlere kitaplarını imzalamasıyla son buldu. 

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

https://eminekurengulname.com/

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder