12 Aralık 2021 Pazar

İYİ Kİ VARSIN BİSİKLETÇİ YALÇIN USTA

Babam Bisikletçi Yalçın Usta; acısıyla tatlısıyla yaşadığı her anda iyiliğe ve güzelliğe talip olandır. Eksisiyle artısıyla kendi iç muhasebesini vicdan mahkemesinde yaparak Yüce Hâkim'in karşısında bir gününü ve hatalarını yargılayan, tövbe eden, dua eden ve çıkardığı dersleri paylaşmayı seven bir insandır.

Çalışma azmi, bisiklet tutkusu ve sosyalliği sevmesi ondaki yaşam enerjisini her zaman ve mekânda hep diri tutuyor. Doktorların %1'lik yaşama şansı verdiği beyin ameliyatına bu yaşam enerjisi ile tebessüm ederek, el sallayarak ve latife yaparak giren babam; 'mucize hasta' olarak kayıtlara geçtikten sonra tebessüm ederek yine yeni yeniden selamladı hayatı. Geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazasından sonra da Mevlâ'dan hayır murad ederek sağlığın ve zamanın insanlar için ne kadar önemli olduğunu yaşam hikayeleri ile anlatı.

Babam için bisiklet hayattır, sağlıktır, güzelliktir, iyiliktir, mutluluktur, umuttur, huzurdur. Claude Pepper'ın "Hayat bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz" sözünde babamı görüyorum. Yaşam destek ünitesine bağlı bir hastanın kaderi yaşam destek ünitesinin fişlerine bağlı. Babamın kaderi ise bisiklet pedalına bağlı. Bisikletinin pedalını çevirdiği sürece babam nefes alıyor, hayatın tüm zorluklarına rağmen dimdik ayakta kalıyor. 

Çok yoğun çalışma döneminde de, yaşadığı en büyük acıda da çocukları ve torunları ile bir bisiklet anısı oldu. Arabası olduğu dönemlerde dahi çocuklarını ve torunlarını bisikleti ile gezdirerek onlar üzerinde hoş bir seda bıraktı. Bulunduğu her ortamda bisikleti ile anılar yad eden babam, ilerlemiş yaşına rağmen anılar biriktirmeye devam ediyor.

Yıllardır Tarsus'un ve Cuma günleri Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Merkez Kabristanı'nın her karışını bisikleti ile gezen babamın en çok sevdiği mekânlardan bir tanesi Yarenlik Alanı. Yarenlik Alanı'nda oturmayı, çayını yudumlarken muhabbet etmeyi çok seviyor. Geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazasından sonra evde zorla tutmayı başardığımız babamın emekli olmasına rağmen iş yeri, bisikleti ve Yarenlik Alanı en büyük ilacı ve tesellisi oldu, oluyor. 

Toplumumuzun bereketi yaş almış çınarlarımıza karşı sorumluluklarımızın farkında olmalıyız ve bu sorumluluklarımızı en güzel şekilde yerine getirmeliyiz. Bu bilinçle hareketle evlatları olarak babamıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin duası ve gayretindeyiz. Onun bisiklet tutkusuna büyük bir sevgiyle saygı duyuyoruz. Evladı olmanın onurunu yaşıyoruz. Dua ediyor, dua bekliyoruz. İyi ki varsın Bisikletçi Yalçın Usta!.. Vesselâm. 

Emine KUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder