24 Aralık 2021 Cuma

27 ARALIK TARSUS'UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU'NUN 100. YILI KUTLAMALARI KAPSAMINDA ANKARA’DA PROGRAM DÜZENLENDİ

Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi ve Tarsuslular Derneği'nin 27 Aralık Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 100. Yılı kutlamaları kapsamında Ankara’da ortaklaşa düzenlediği program geniş bir katılımla gerçekleşti.

Programa, Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek, Ulaştırma Eski Bakanı Prof. Dr. Enis Öksüz, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Yıldırım, İlbank Daire Başkanı Muhammed Göçer, Tarsus Belediye Meclis Üyesi Aydın Polat, Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şube Başkanı İsmail Taşgit ve Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şube Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, Ankara’da yaşayan Tarsuslular ile birlikte basın mensupları katıldı. 

Program, Ankara Ulus Meydanı’nda bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası) ziyareti ile başladı. Anıtkabir Resmî Töreni'nin ardından Anıtkabir Müzeleri gezildi. Yeni Mahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki 'Tarsuslular'ın Birlik Ve Beraberlik Buluşması' Etkinliği'nde Ankara Tarsuslular Derneği Genel Başkanı Semih Özsu, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Ulaştırma Eski Bakanı Prof. Dr. Enis Öksüz, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu sırayla söz alarak günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptılar. Tarsuslular'ın Birlik Ve Beraberlik Buluşması' Etkinliği'nde 'Tarsus İçin El Ele' mesajı sunuldu.

27 Aralık Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 100. Yılı kutlamaları kapsamında Ankara’da düzenlenen program, hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine KUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

1 yorum:

  1. Böyle bir dernekten haberim yoktu Tarsuslu olarak.Emeğinize sağlık Emine hanım.

    YanıtlaSil