3 Aralık 2021 Cuma

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ 'FARKINDALIK SERGİSİ' DÜZENLENEN AÇILIŞ TÖRENİ İLE ZİYARETE VE BEĞENİYE SUNULDU

Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi'nin(ZİÇEV) ve Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla düzenlediği, Tarsus'un İlk özel eğitim öğretmenlerinden Eğitimci Salim Sancak anısına özel gereksinimli çocukların objektifinden anıtkabir fotoğrafları ile birlikte alzheimer hastalarının el emeği göz nuru işlemelerinin yer aldığı 'Farkındalık Sergisi' açılış töreni ile TARSU-AVM'nin 2. katında ziyarete ve beğeniye sunuldu.

'Farkındalık Sergisi' açılış törenine, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şube Başkanı Araştırmacı-Yazar Kemal Duru ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Tarsus'un İlk özel eğitim öğretmenlerinden Eğitimci Merhum Salim Sancak'ın eşi Emekli Öğretmen Müyesser Sancak ve çocukları, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şube Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus Kadınlar Derneği Başkanı Gülsevim Kıraç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte basın mensupları katıldı.

'Farkındalık Sergisi' açılış töreninde konuşma yapan Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı(ZİÇEV)-Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdüresi Yasemin Türkseven vakıf bünyesindeki çalışmaları anlatarak toplumun engelli bireylere karşı sorumluluklarını hatırlattı. Tarsus'un ve ZİÇEV Tarsus Şubesi'nin ilk Özel Eğitim Öğretmenlerinden Eğitimci Salim Sancak anısına özel gereksinimli çocukların objektifinden anıtkabir fotoğraflarından oluşan sergi ile ilgili bilgilendirme yaptı. '3 Aralık Engelliler Günü'nde engelsiz bir hayat dilediğini ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına konuşma yapan Nazan Şengül ise engelliliğin bir kusur değil bir ayrıcalık olduğunu ifade etti. Sergide alzheimer hastalrının el emeği göz nuru işlemelerine yer vererek alzheimer hastalığının tedavisinde el sanatlarının önemine vurgu yaptıklarını söyledi. '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde tüm engelli dostlarımızın yanındayız, farkındayız dedi. Katılımcılara teşekkür etti.

'Farkındalık Sergisi' açılış kurdelesinin kesiminin ardından katılımcıların ziyaretine ve beğenisine sunuldu.

TARSU-AVM'nin ikinci katında 10 Aralık 2021 Cuma Günü'ne kadar açık kalacak olan 'Farkındalık Sergisi' açılış töreni plaket ve çiçek takdiminin ardından son buldu. 

Emine KUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

1 yorum:

  1. Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

    YanıtlaSil