3 Haziran 2019 Pazartesi

TARSUS'TA ARAFE GÜNÜ DOLAYISIYLA KABRİSTANLAR ZİYARET EDİLDİ

Bayramın habercisi Arafe Günü dolayısıyla 
başta Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Merkez Kabristanı olmak üzere Tarsus'un muhtelif yerlerinde bulunan kabristanlar vatandaşlar tarafından ziyaret edildi.
Ramazan Bayramı öncesinde kaybettikleri yakınlarının mezarlarını kabristanlara gelerek ziyaret eden vatandaşlar Kur'an okuyarak dua etti. Mezarları temizleyerek mezarlardaki çiçeklere su döktü. Vefat eden yakınlarını hayırla yad etmek için ikramlıklar dağıttı.
Arafe Günü dolayısıyla bilgilendirme yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Cenaze Hizmetleri Müdürü Selahattin Bal vatandaşların beklentilerine cevap vermek adına tüm ekiplerin gece-gündüz kabristanlarda çalıştığını söyledi. Özellikle Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Merkez Kabristanı'nda kesintisiz hizmet için gayret ettiklerini ifade etti. Tarsus Merkez Kabristanı'nın temizliğinin yapılarak, çimlerinin biçildiğini, ağaçların budandığını, bordür taşların ve idari binaların boyandığını belirtti. Tarsus Cenaze Hizmetleri olarak vatandaşların teklif ve önerilerine gerekli ehemmiyeti göstereceklerini vurgulayarak tüm Tarsus Halkı'nın bayramını kutladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Merkez Kabristanı'nı ziyarete gelen vatandaşlara Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından çiçek fidesi, şeker, kolonya ve su ikram edildi. Kabristan içinde yaşlı ve hastalar için tekerlekli sandalye ve taşıma aracı hizmeti verilirken belediye otobüsleri ile tüm mahallelere ücretsiz servis hizmeti verildi. İkindi namazının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Protokolü'nün ve Tarsus Halkı'nın katılımlarıyla Kur'an Tilaveti ve Hatim Duası yapıldı.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder