13 Haziran 2019 Perşembe

HAYATI İLMEK İLMEK İŞLE ALZHEİMERA YENİLME

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun 'Hayatı İlmek İlmek İşle Alzheimera Yenilme' konulu 'El Sanatları Kursu Yıl Sonu Sergisi Açılış Töreni' Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Açılış Töreni'ne Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Füsun Kaleli, Türk Kızılay Tarsus Şube Başkanı Sinan Başkaya, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Perihan Topal Yüzer ve öğrencileri, Tarsus Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Bülent Gözener, Tarsuslu Hayırsever Ülker Aydın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları, alzheimer hastası ve hasta yakınları ile birlikte davetliler katıldı.
Açılış Töreni Konservatuar Öğrencisi İdil Olğar'ın keman dinletisi ile başladı. Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Füsun Kaleli, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy tarafından açılış kurdelesinin kesilmesi ile kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru işlemelerinin yer aldığı sergi katılımcıların beğenisine sunuldu.
Açılış Töreni'nde Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına konuşma yapan Nazan Şengül 'Alzheimer Derneği Tarsus Grubu olarak Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde alzheimer hastası ve hasta yakınlarına yönelik çalışmalarımızı kuruluşumuzdan bu yana sürdürmekteyiz. Çalışmalarımızı organize ederken alzheimer hastası ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmayı hedef edinmekteyiz. El sanatları kursumuzu da organize ederken elzheimer hastalığının tedavisinde el işi yapmanın etkilerini göz önünde bulundurduk. Ve bu sebeple hayatı ilmek ilmek işle Alzheimera yenilme dedik. Toplum ne kadar sosyal yaşamın içinde aktif rol alırsa o kadar alzheimerdan uzak bir yaşam sürer. Biz, topluma aktif rolünü kazandırmanın mücadelesindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle katılımınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hoş geldiniz diyoruz. Desteklerinden dolayı Tarsus Belediyesi'ne, Tarsus Halk Eğitim Merkezi'ne teşekkür ediyoruz' dedi.
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge ve Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy sırayla söz alarak el sanatları kurslarının toplum üzerindeki etkisine değinerek emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Açılış Töreni'nde Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğrencisi Yılmaz Kalınlı'nın gitar dinletisi ile tüm katılımcılar unutulmaz anlar yaşadı.
Açılış Töreni hediye takdimi ve sertifika töreni ile son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder