14 Haziran 2019 Cuma

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP İLE GÖRÜŞEN ÇALIŞKAN, TARSUSA DÖNDÜ

MEDYAD Başkanı ve TDGF Yöneticisi Okan Çalışkan, Anadolu medyasında yaşanan sıkıntıları, TBMM Başkanı dahil tüm siyasilere sunulan raporlarla gündeme taşıdılar.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Cemiyet Başkanlarından oluşan heyetle Ankara’ya giden gazeteciler, TBMM Başkanı, Siyasi Partilerin grup başkan vekilleri ve milletvekilleri ile görüşerek “Yargı Reformu Paketi”nde yer alan ve yerel basının geleceğini bütünüyle tehlikeye atan düzenlemeden vazgeçilmesini talep etti.
-TBMM Başkanı Şentop, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan ve her partiden milletvekilleriyle görüşen TGF Heyeti, söz konusu düzenlemenin, resmi ilanların büyük bir bölümünü ortadan kaldıracağına vurgu yaparak, bunun yerel basının sonunu getireceğine işaret etti.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu, Ankara’da bir dizi temaslarda bulunarak, “Yargı Reformu Paketi”nde yer alan ve yerel basının geleceğini bütünüyle tehlikeye atan düzenlemeden derhal vazgeçilmesini talep etti. 
 
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Baştop, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ve her partiden milletvekilleriyle görüşen TGF Heyeti, söz konusu düzenlemenin, resmi ilanların büyük bir bölümünü ortadan kaldıracağına vurgu yaparak, bunun, son yıllarda güçlükle ayakta durma mücadelesi veren yerel basının, adeta sonunu getireceğine işaret etti.
Mayıs ayı sonunda açıklanan ve kamuoyuna ‘Yeni Yargı Reformu Paketi’ adıyla yansıyan yeni düzenlemeler içinde yer alan “resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının, yaygın ve yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kalkmasının” öngörülmesi, Anadolu basınında şok etkisi yaratmış, adeta yok olma tehlikesini ortaya çıkarmıştı.
Ziyaretlerde ayrıca genel anlamda çözüm bekleyen gazetecilik mesleğinin sorunlarına işaret edilerek, TGF’nin ayrıntılı olarak hazırladığı “MEDYA RAPORU” verildi.

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN, TBMM BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop'u makamında TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca öncülüğünde ziyaret ederek Tarsus Belediye Başkanı Sayın Haluk Bozdoğan ın Tarsusa özgü mini Nusret mayın gemisi, Kleopatra kapısı ve cezeryemizi, selamları ile TBMM başkanına ilettik.

Ayrıca, TBMM Başkanı ve Tarsus Belediye Başkanı bir sure telefonla görüşerek karışıklıklı sohbette bulundular.

HABER: Okan ÇALIŞKAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder