5 Haziran 2018 Salı

İFTAR YEMEĞİ ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN SESİ OLDU


Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi tarafından Ramazan Ayı dolayısıyla vakfa bağlı Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde iftar yemeği programı düzenledi.
Programa Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Ak Parti Millet Vekili Ali Cumhur Taşkın, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcıları Serap Kurtçu ve Elif Seda Sağlam, İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri, Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şube Başkanı Gülten İşcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'na bağlı Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Türkseven, öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte velileri katıldı.
Program Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Koro Şefi Hasan Basri Üstün'ün seslendirdiği türkülerle başladı.
Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şube Başkanı Gülten İşcan açılış konuşmasında vakıf bünyesinde yapılan çalışmalara değinerek engelli bireyleri topluma kazandırma noktasında Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın önemine dikkatleri çekti. Ramazan Ayı'nın maneviyatını engelli öğrencilerle soluyarak iftar yemeği programıyla engelli öğrencilerle toplumu kaynaştırmayı, engelli öğrencilerin sesini tüm dünyaya duyurmayı hedeflediklerini söyledi. Programa destek veren Tarsus Belediyesi'ne, kişi ve kurumlara, iftar yemeği programına katılan herkese teşekkür etti.
Programda Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi tarafından hazırlanan ikramlar sunulurken Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı KETEM tarafından hazırlanan broşürler dağıtıldı. Vakfa bağlı Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin öğretmenleri gözetiminde yaptığı el işleri sergilendi.
Engelli öğrencilerin sesi olan iftar yemeği programı Kur' an-ı Kerim tilaveti ve edilen dua ile son buldu.


Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder