17 Şubat 2018 Cumartesi

TUT ELİMİ GELECEĞİM OLSUN


Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumu bünyesinde eğitim gören zihinsel engelli öğrencilere destek olmak amacıyla 'Tarsus Türk Halk Müziği Derneği'nin ve Tarsus Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen konser 75. Yıl Kültür Merkezi'nde Tarsus Protokolü'nün ve Tarsus Halkı'nın katılımıyla gerçekleşti.
Program Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumu Müdürü Yasemin Türkseven'in açılış konuşması ile başladı. Türkseven konuşmasında Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumu'nun yaptığı çalışmaları anlatarak zihinsel engelli çocuklara destek verildiğinde birçok şeyi başarabileceğini anlattı. Kurumun hedeflediği çalışmalara değinerek tüm katılımcıları kuruma davet etti.
Engelli öğrencilerin folklör gösterisinden sonra Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Başkanı Gülten İşcan selamlama konuşması yaptı. Vakıf bünyesindeki çalışmalara değinerek tüm katılımcılara teşekkür etti.
Program da Türk Halk Müziği Derneği'nin seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle coşkulu anlar yaşayan katılımcılar engelli çocuklarla aynı havayı solumanın ve düzenlenen programa katılım sağlayarak destek olmanın mutluluğunu yaşadı.
Program sonunda programa katılan Tarsus Protokolü ve engelli çocuklar el ele tutuşup halay çekerek güzel bir ânı anıtlaştırdılar, 'tut elimi geleceğim olsun' mesajını tüm dünyaya sundular.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder