21 Şubat 2018 Çarşamba

NARKOTERÖR KONUSUNDA ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ


Tarsus Kent Konseyi Sağlık Komisyonu'nun organize ettiği 'narkoterör' konulu seminer Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nün desteği ile
Tarsus Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin sunumlarıyla, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Seminerin ilk bölümü Tarsus Kent Konseyi Sağlık Komisyonu'nu Başkanı Nilgün Ateş'in açılış konuşmasıyla başladı. Ateş konuşmasında Tarsus Kent Konseyi Sağlık Komisyonu'nun çalışmalarından bahsederek organize edilen seminerle ilgili bilgilendirme yaptı.
Emniyet Müdürlüğü görevlileri sunuma 'Terör'ün tanımını yaparak başladılar. Terör ve terörizm tanımının 190 bileşenini açıklayarak terörün dili, dini, ırkı olmaz dediler. Terör örgütleri ile ilgili bilgilendirme yaparak terör örgütlerinin hedeflerinden bahsettiler. Terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemlerine değinerek sosyal, psikolojik, militan kimliği ve kişiliği kazanma yöntemlerini, riks altındaki çocukların özelliklerini sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattılar. Bilgilendirme ve önleme faaliyetlerini dillendirerek terörle mücadelede öğretmenlerden beklentilerini anlattılar.
Seminerin ilk bölümü öğrencilerden gelen soruların yanıt bulmasıyla son buldu.
Seminerin ikinci bölümünde Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Grup Amirliği görevlileri narkotik maddelerle ilgili bilgilendirme yaparak uyuşturucuya başlama nedenleri, uyuşturucu kullanımı, uyuşturucu satışı, uyuşturucunun zararları, uyuşturucudan kurtulma yolları, tedavi süreci konularını anlatarak devletin uyuşturucu ile ilgili mücadelede aldığı radikal tedbirler, ıslah edici yöntemlerinden bahsettiler. Uyuşturucu ile ilgili kanun ve yasaları açıkladılar.
Seminerin ikinci bölümü öğrencilerden gelen soruların yanıt bulması ve Tarsus Kent Konseyi Sağlık Komisyonu Başkanı Nilgün Ateş'in Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Görevlileri'ne çiçek takdimi ile son buldu.

Emine KUREN


Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder