8 Şubat 2018 Perşembe

PROF. DR. AYNUR ÖZGE İLE BAŞAĞRISI VE BAŞDÖNMESİ KONUSUNDAKİ TÜM SORULAR YANIT BULDU

Tarsus Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Baş Ağrısı ve Baş Dönmesi Sebepleri ve Çözüm Önerileri' konulu bilgilendirme programı Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde Prof. Dr. Aynur Özge'nin sunumlarıyla gerçekleşti.
Programa İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Ekibi, Tarsuslu hayırsever Ülker Aydın, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi üyeleri, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve üyeleri, siyasi partilerin üyeleri ile birlikte Tarsus halkı katıldı.
Programın ilk bölümü Tarsus Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği üyelerinin Ülker Aydın Yaşlı  Dayanışma ve Erinç Evi Bahçesi'nde düzenlediği kahvaltı ile başladı.
Programın ikinci bölümü Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği adına Nermin Keskinnişancı'nın açılış konuşmasıyla başladı. Meryem Keskinnişancı konuşmasında Alzheimer Derneği hakkında bilgilendirme yaparak Tarsus Temsilciliği üyelerini takdim etti. Alzheimer Derneği bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaları anlatarak tüm katılımcıları bu çalışmalara katılmaya davet etti.
Prof. Dr. Aynur Özge sunumuna baş ağrısı ve başdönmesinin tanımını yaparak başladı. Baş ağrısıyla değişen yaşam şekillerinden bahsederek değişen bu yaşam şekillerinin insanlar üzerindeki etkilerinden bahsetti. Başağrısı türleri, migren ve migren ataklarının safhaları, aura haberci belirtileri, migren tetikleyicileri, ağrı matriksi, kronik migren, başağrısında yapılması gerekenler, gon ve lon blokaji, tetik nolta enjeksiyonları, gerilim tipi başağrıları, küme başağrısı, tehlikeli başağrısı, sinüzit başağrısı, çocuklarda başağrısı, başdönmesi-vertigo, iç kulak denge yapıları, başdönmesi aniden başlarsa yapılması gerekenler, ani başlayan denge bozuklukları, yavaş yavaş gelişen denge bozuklukları, vertigo-migren konularını sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı.
Katılımcıların sorularının yanıt bulduğu programda İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM üyeleri tüm katılımcılara kanser ile ilgili bilgilendirme ve tarama yaptılar.
Alzheimer Derneği bünyesinde yaptığı çalışmalarla her kesimden insanın sevgisini kazanan Prof. Dr. Aynur Özge ile buluşmanın mutluluğunu yaşayan katılımcılara Tarsus Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu. Program memnuniyet duyguları ile son buldu.  


Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder