Evde kaldığımız süre içerisinde mutlu, huzurlu olacağımız, aktif yaş alacağımız etkinlikler ve aktivitelerin yanında sağlığımıza olumlu etki edecek yiyecek ve içeceklere de hayatımızda yer veriyoruz. Bu yiyecek ve içeceklerle ilgili bilgileri uzmanların internet sitelerinden, teorik bilgilerden ya da yaşam tecrübelerinden ediniyoruz.
Bu videomuzda hayatımızın vazgeçilmezi sudan bahsedeceğiz.
Vücudumuzun neredeyse dörtte üçünü oluşturan su, insan sağlığının devamı için oldukça faydalı. Günlük alınması gereken miktarın altında su tüketildiği zaman bazı sağlık sorunlarına davetiye çıkabilir.
Uzmanların günde 2 veya 2.5 litre tüketilmesi konusunda uyarılarda bulunduğu su, insan vücudunun olmazsa olmazlarındandır.
Su, yaklaşık yüzde 70'ini oluşturduğu vücudumuz için hayati derecede önem taşır.
SUYUN FAYDALARI
Cildi güzelleştirir.
Vücut ısısını ayarlar.
Vücutta biriken zararlı maddelerin dışarıya atılmasını sağlar.
Hücrelere besin ve oksijen taşır.
Eklemlere destek sağlar.
Kabızlığı engeller.
Bazı toksinleri atarak böbrek ve Karaciğerdeki yükü azaltır.
Vitaminler, mineraller ve diğer besinlerin çözülmesine yardımcı olur.
Yeterli su tüketimi susuz kalmaya bağlı olarak gelişen unutkanlık, dikkat problemi gibi beyin fonksiyonlarını düzenler.
Uzmanlar virüslere karşı tuzlu su gargarasu yapılmasını öneriyor. Kristal kaya tuzlu su gargarası yapılmasını öneriyor. Kristal kaya tuzu gargarası koronavirüs önlemleri kapsamında önem arz etmektedir. Hem diş ve diş eti sağlığı için hem de hastalıktan korunma için en etkili yöntemlerden biri olan kristal kaya tuzlu su gargarası günde 3-4 saat aralıklarla bir kaç kez yapılabilir.
KRİSTAL KAYA TUZLU SU GARGARASI TARİFİ
1 Su bardağı ılık su
1 çay kaşığı kristal kaya tuzu
Her ikisi iyice karıştırılır. 3-4 saate bir 30 saniye gargara yapılır.
SAĞLICAKLA KALIN
Emine KUREN
http://gullnamee.blogspot.com.tr
Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...
NOT: Videonun çekimine destek veren gazeteci arkadaşım Fırat Maktay'a teşekkür ederim.