8 Mart 2023 Çarşamba

TARSUS'TA GÖNÜL İŞÇİLERİ DEPREMZEDELERİ UNUTMADI

Tarsus Mesleki-Teknik Anadolu Lisesi Elektrik/Elektronik Öğretmeni-Şair Serap Davarcı gönüllülük ilkesi çerçevesinde 'Depremzede Ailelerimizinde Mutfağında Et Pişsin' düşüncesi ile etkinlik düzenledi. 

Türkiye'nin farklı illerinden ve yurt dışından 26 hayırseverin maddi katkısı, Tarsus'ta ikamet eden ve kendisini yaşadığı kente-topluma adamış gönül işçilerinin manevi desteği ile düzenlenen etkinlikte 11 küçükbaş hayvan Fatih Davarcı'nın çiftliğinde kesilerek Tarsus'un 20 farklı mahallesinde bulunan 337 depremzede aileye et olarak dağıtıldı.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Tarsus Mesleki-Teknik Anadolu Lisesi Elektrik/Elektronik Öğretmeni-Şair Serap Davarcı yaptığı açıklamada merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerle ve ardından oluşan artçı sarsıntılarla birlikte ulusça derin bir acı yaşanıldığını ifade ederek umutsuzluğa kapılmadan yeniden çiçek açmak zorundayız dedi. Hiçbir siyasi partiye, kurum ve kuruluşa bağlı kalmadan Gönül İnsanı Hacı Bektaş Veli'nin 'dili-dini-rengi ne olursa olsun iyiler iyidir' sözünü ve Gönül İnsanı Yunus Emre'nin 'dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim' sözünü düstur edinerek gönüllük esası ile depremzede aileler için bir araya geldiklerini belirtti. Etkinlik kapsamında kiminin adak kurbanını bağışladığını, kiminin maddi katkıda bulunduğunu, kiminin manevi destek verdiğini söyledi. 11 küçükbaş hayvanın Fatih Davarcı'nın çiftliğinde kesilerek, eşit miktarda paylara ayrılarak Tarsus'un 20 mahallesinde bulunan 337 depremzede aileye dağıtıldığını dile getirdi. Destek veren herkese teşekkür etti.

Tarsus'un muhtelif mahallelerinde bulunan depremzedeler etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek depremzedeleri unutmayan Tarsus'taki gönül işçilerine ve etkinliğe emeği geçenlere teşekkür etti. 


Emine KUREN

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder