14 Mart 2023 Salı

DEPREM DEĞİL ZİHNİMİZ BİZİ YIKMAYA BAŞLAR

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun '14 Mart Tıp Bayramı' dolayısıyla düzenlediği 'Depremin Görünmeyen Yüzü' konulu sunum Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.

'Depremin Görünmeyen Yüzü' konulu sunum Nazan Şengül'ün Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına yaptığı açılış konuşması ile başladı. Nazan Şengül Mersin Alzheimer Derneği'nin yaptığı proje ve çalışmaları anlatğı açılış konuşmasını şiir ile bitirerek tüm katılımcılara teşekkür etti. '14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. 

Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Nil Dinçer'in selamlama ve tanıtım konuşmasının ardından sunuma konuşmacı olarak katılan Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Uğuz söz aldı. Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Uğuz sunumunda, pandeminin ayırdığını birleştiren felaket deprem ile birlikte değişen yaşam hikayelerinden bahsederek depremin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı. Depremin olumsuz etkilerinden birinin kişinin yaşadığı güvenli alanın tahrip olması ve bu nedenle temel güven duygusunun sarsılması olduğunu söyleyerek sosyal medyanın zararları üzerinde durdu. Zihinlerde olup biten duygular, düşünceler, algılar, yorumlar ve endişelerden dolayı deprem değil zihnimiz bizi yıkmaya başlar diyerek psikolojik telkin ve önerilerde bulundu. 'Ağustos Böceği ve Karınca'nın insanlığa sunduğu mesajdan bahsederek yardımlaşmanın önemine değindi. Katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak sunuma emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. '14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Sunum, Mersin Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aile Hekimi Dr. Esin Esen Delibaş'ın '14 Mart Tıp Bayramı' mesajını okumasının ardından '14 Mart Tıp Bayramı' dolayısıyla hazırlanan pastanın kesimi ve çiçek takdimi ile son buldu. 


Emine KUREN

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder