17 Mart 2023 Cuma

ATATÜRK'ÜN TARSUS'A GELİŞİNİN 100. YIL DÖNÜMÜ KAHRAMANLIK DUYGULARI İLE KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 100. yıl dönümü Tarsus Kaymakamlığı nezdinde Tarsus Tren Garı'nda ve Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kahramanlık duyguları kutlandı. 

Törene, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile birlikte Tarsus Protokolü, Tarsus'ta faaliyet gösteren bazı okulların öğretmenleri ve öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, Tarsus Halkı ile birlikte basın mensupları katıldı. 

Tarsus Tren Garı'ndaki Atatürk'ün Temsili Karşılaması Töreni'nin ardından Tarsus Tren Garı'ndan Tarsus Cumhuriyet Meydanı’na Kortej Yürüyüşü yapıldı. Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık Makamı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği ve Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve mütekabien İstiklâl Marşı eşliğinde şanlı Türk Bayrağı göndere çekildi. Günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 100. yıl dönümü etkinliği temennilerle ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 


Emine KUREN

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder