22 Ocak 2021 Cuma

TARSUSTA FAALİYET GÖSTEREN ENGELLİ DERNEKLERİNİN TEMSİLCİLERİ TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ'NÜN DÜZENLEDİĞİ DİJİTAL TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ

Tarsus Müftüsü Ali Can, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 81 ilde 111 koordinatör ile başlattığı 'Engelli Hizmetleri İl Koordinatörleri Projesi' kapsamında Tarsus'ta faaliyet gösteren engelli derneklerinin temsilcileri ile dijital toplantı yaptı.

Dijital toplantıya, Tarsus Müftüsü Ali Can, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı 'Engelli Hizmetleri İl Koordinatörleri Projesi' Tarsus Müftülüğü İlçe Koordinatörü Abdulvahit Karabacak, Tarsus Müftülüğü görevlileri ile birlikte Tarsus'ta faaliyet gösteren engelli dernek ve vakıf temsilcileri katıldı. 

Diital toplantı Tarsus Müftülüğü Görevlisi Musa Karademir'in Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. 'Engelli Hizmetleri İl Koordinatörleri Projesi' Tarsus Müftülüğü İlçe Koordinatörü Abdulvahit Karabacak açılış konuşmasında proje ile ilgili bilgilendirme yaparak engelli bireyleri önemsemediklerini belirtti. 'Engelli Hizmetleri İl Koordinatörleri Projesi' kapsamında Tarsus Müftülüğü'nün yaptığı faaliyetleri anlattı. Tarsus'ta faaliyet gösteren engelli dernek ve vakıf temsilcileri ile birlikte 'Engelli Hizmetleri İl Koordinatörleri Projesi' kapsamında Tarsus'ta ikamet eden engelli bireylere yönelik güzel çalışmalar yapmanın umudunu taşıdıklarını ifade etti. Dijital toplantıya katılım sağlayan katılımcılara teşekkür etti.

Tarsus Müftüsü Ali Can Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Engelli Hizmetleri İl Koordinatörleri Projesi' kapsamında düzenlenledikleri dijital toplantının amacını anlatarak Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği koordinatörlerin proje kapsamında görev aldıkları illerde ve ilçelerde engellilerin dini vecibelerini en güzel bir şekilde yerine getirmeleri için manevi rehberlik ve danışmanlık yaptığını belirtti. İnsanın yaradılış gayesini ve insanı insan yapan unsurları dile getirerek İslam Dini'nde sınıf ayrımının olmadığına, her bireyin Allah katında eşit olduğuna, üstünlüğün takva boyutunda olduğuna vurgu yaptı. Peygamber Efendimiz dönemde yaşayan engelli sahabelerden ve Hz. Adem(as) ile Peygamber Efendimiz arasında yaşayan peygamberlerle birlikte sahabelerin çağlara ve nesillere örnek olan imtihanlarından kesitler sundu. İyilik yapmanın önemine vurgu yaparak engelli bireylerin farkında olduklarını ve Tarsus Müftülüğü olarak engelli bireylere yönelik farkındalık çalışmaları yapmak istediklerini ifade etti. Engelli bireylerin engel çeşitlerine göre dini hayatlarını nasıl yaşayacaklarına yönelik destek olmak istediklerini dile getirerek bu amaçla engelli derneklerinin temsilcileri ile birlikte gerçekleştirilen dijital toplantının hayırlara vesile olmasını diliyoruz dedi. 

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012'de başlattığı 2015'de hız verdiği 'Engelli Hizmetleri İl Koordinatörleri Projesi' kapsamında Türkiye genelinde bu güne kadar bir çok çalışmalar yapıldı.

'Engelli Hizmetleri İl Koordinatörleri Projesi' kapsamında Tarsus Müftülüğü İlçe Koordinatörü Abdulvahit Karabacak başkanlığında 2020 yılında Tarsus'ta da engelli bireylere yönelik çalışmalar yapıldı. '2020 Erişilebilirlik Yılı' kapsamında 3 Aralık Dünya Engilliler Günü'nde erişilebilirlik alanında hazırlanan çalışmalar bitirildi. 'Engelli Hizmetleri İl Koordinatörleri Projesi' Tarsus Müftülüğü İlçe Koordinatörü Abdulvahit Karabacak başkanlığında faaliyete geçirildi. Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi'nde düzenli olarak Haftalık Kitap Okuma Saati Etkinliği yapıldı. Engelli ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım  kapsamında temel gıda paketlerinden oluşan 50 adet koli dağıtımı yapıldı. Molla Kerim Mescidi'nde Aylık olarak 'Engelli Buluşmaları Etkinliği' düzenlendi. Engelli Diyanet personeli ve aileleri ziyaret edilerek hediye takdimi yapıldı. Engelliler Haftası'nda Tarsus'ta faaliyet gösteren engelli dernek ve vakıflar ziyaret edildi. Evden çıkamayan engelliler için evlerinde Dini ve Manevi Rehberlik hizmeti sunuldu. Hasan Çamlı isimli engelli vatandaşa Sosyal yardımlaşma Vakfı aracılığıyla sol ayak protezi desteği verildi. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı 'Engelli Hizmetleri İl Koordinatörleri Projesi' kapsamında Tarsus Müftülüğü'nce önümüzdeki yıllarda da engelli bireylere yönelik proje ve çalışmalar hedeflenmiştir. Konu ile ilgili Tarsus Müftülüğü'nden bilgi alınabilir. 

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder