20 Ocak 2021 Çarşamba

PROF. DR. AYNUR ÖZGE 11. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Alzheimer hastalığı hakkında toplumun ve hekimlerin farkındalığını artırmak, dayanışma ruhunu pekiştirmek ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla her yıl katılımcılarımızı Mersin’de ağırlayıp yüz yüze konuşarak, kaynaşarak düzenlediğimiz, Alzheimer Eğitim Kamplarından 11.si pandemi koşulları nedeniyle bu yıl dijital platformda yapıldı.

11. Alzheimer Eğitim Kampı yalnızca hekimlerin katılabildiği 'Hekimler Odası' ve isteyen herkesin katılabildiği 'Hasta Yakını' odası olarak iki farklı odada gerçekleştirildi. 

Üç gün boyunca, alanlarında lider bilim insanları, uzmanlar ve gönüllülerin yaptıkları; hekim odasında 42, hasta yakını odasında da 49 olmak üzere toplamda 91 sunumla kapsamlı bir program, izleyenlerle buluştu. 

Mersin Alzheimer Derneği Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge 13-15 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen 11. Alzheimer Eğitim Kampı ile ilgili yaptığı açıklamada;

"Her yıl hepimizi bir araya getirip kaynaşma fırsatı veren kampımızın, bu yıl dijital platforma taşınması, önceleri bizi üzse de, bu kampın ulusal bazda paydaşı bağımsız bir hekim platformu olan Doktor Club ile yapılan işbirliği sonucunda, muazzam bir teknik destekle çok daha geniş bir coğrafyaya ve çok daha fazla sayıda katılımcıya ulaşma olanağı bulduk. 

3 günde; 2.580 hasta yakını odası, 2.340 hekim odası yayını takipçisi, kümülatif 4.920 izleyici. Tekil olarak; 1.620 hasta yakını odası takipçisi, 1.270 hekim odası yayını takipçisi, toplamda 2.890 takipçi yayınımızı izledi.

43 ilimizden ve yurtdışından (K.K.T.C, Azerbaycan, Almanya, Bulgaristan ve Makedonya) olmak üzere toplam 5 ülkeden katılan izleyicimiz oldu. Bu rakamlar yalnızca 3 gün boyunca program sırasında izleyenlerin sayısı. Gün içinde yapılan tüm sunumların videosu, günün sonunda sosyal medyada da hemen yayına girdi. Alzheimer hastalığının farkında olup, bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen herkes bir müddet daha bu videolara ulaşabilir.

Dernek olarak bizler bu tablodan çok memnunuz, gururluyuz. Umarız katılımcılarımız da memnun olmuştur.

Sonuçta üç gün olarak görünen bu etkinliğin hazırlıkları aylar öncesinden başladı. Alzheimer konusunda en güncel doğru bilgileri ve çözümlerini çok büyük bir teknik destekle sizlere en güzel şekilde aktarırken, aynı zamanda hastalığın stresinden biraz uzaklaştırarak rahatlatmanın, gülümsetmenin yollarını da gösterebilmek adına emek veren çok sayıda kahramanımız var.

Konuşmacılarımızdan başlayarak, katkıları için emek veren herkese ayrı ayrı Mersin Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu olarak teşekkür etmek istiyorum;

•Kampımızın bu yıl dijital platformda yapılmasını sağlayan; Dr. Hamza Gemici ve Gökçe Yaraşan’a, Teknik elemanları başta olmak üzere, emeği geçen tüm Doktor Club ekibine,

* Kampımıza verdikleri destek için, 

Mersin/Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e,  

* Mersin Deniz Ticaret Odası’na, 

* Onur Kıratlı şahsında K2 Medya ekibine, 

* Pandemi nedeniyle bu yıl yüz yüze görüşemediğimiz, ama her zaman olduğu gibi bu yıl da büyük destek aldığımız Türkiye Alzheimer Derneği Genel Merkezi ve tüm şubelerine,

* Bu yıl kamp Demenzsupport Stutgart ve Hamburg Türk Topluluğu sayesinde; Almanya’daki Türk vatandaşlarına da ulaştırıldı. Bu açılımı sağlayan Gökhan Konca’ya, 

* Bu kampın hazırlıkları aylarca önceden başladı. Her aşamada bana destek olan Personellerimize ve Mersin Alzheimer Derneği’nin tüm üyelerine, gönüllülerine

* Bizlere yol arkadaşı olan; değerli sponsorlarımıza, destekçilerimize, 

* Bilgileri ile her daim yanımızda olan her meslekten eğitmenimize, uzmanımıza,

* Üç gün boyunca bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılarımıza sonsuz teşekkür ederim.

Dilerim, sanal ortamda da olsa, hepimizi buluşturan bu eğitim şöleni, sizleri de mutlu etmiştir.

Bu vesile ile bir kez daha pandemi döneminde kaybettiğimiz tüm değerli insanları, özellikle de sağlık çalışanlarını rahmetle anıyor, şu anda hasta olanlara da acil şifalar diliyorum.

Gelecek yıl 12. Alzheimer Kampında pandemisiz sağlıklı günlerde, yeniden buluşmak umuduyla, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder