5 Mart 2019 Salı

'ÜLKEMİZDE KADIN HAKLARINDAKİ GELİŞMELER' KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİ


Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin 8 
Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlediği 'Ülkemizde Kadın Haklarındaki Gelişmeler' konulu konferans Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci'nin sunumuyla Tarsus Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.
Konferansa Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın eşi Öznur Kara Can, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer ve üyeleri, Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Figen Aktan ve üyeleri, Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM ekibi, Tarsus'ta eğitim veren sağlık lisesi müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
Konferans saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Figen Aktan açılış konuşmasında Kadın Meclisi bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak hedeflerinin kadını hak ettiği konuma ulaştırma konusunda gerekli çalışmaların hassasiyetle yapılması olduğunu ifade etti. Tüm katılımcılara teşekkür etti.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci tarihsel süreçte ülkemizde kadın haklarındaki gelişimi ilgili olaylarla örneklendirerek anlattı. Anayasada geçen kadın ve erkek eşitliğine vurgu yapan Av. Sema Kendirci eşitliği koruma ve devam ettirmenin kadın ve erkeğin görevi olduğunu hatırlattı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
'Ülkemizde Kadın Haklarındaki Gelişmeler' temalı resim sergisininde yer aldığı konferans plaket ve çiçek takdimi ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder