14 Şubat 2019 Perşembe

SEVGİ DÜNYANIN İKİNCİ GÜNEŞİ


Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun '14 Şubat Sevgililer Günü' dolayısıyla  düzenlediği 'Sevgi Günü' programı Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Programa Tarsus Belediyesi Sosyal İşler Yöneticisi Hakan Uyan, Tarsus Belediyesi Spor Kulübü Sportif Koordinatörü Dursun Uyan, Tarsus Belediyesi personelleri, Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Koro Şefi Hasan Basri Üstün ve üyeleri, Alzheimer Derneği üyeleri, alzheimer hastası ve hasta yakınları, Tarsus Toplum Sağlığı Merkezi personelleri ve hastaları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte gönüllüler katıldı.
Programda Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu adına konuşma yapan Meryem Keskinnişancı sevginin tüm varlıklar üzerindeki ve hayattaki önemini anlatarak sevgi dünyanın ikinci güneşidir, güneşin tüm dünyayı aydınlattığı gibi sevgi de yürekleri aydınlatır ve sevgi dolu insanlardan zarar gelmez dedi. Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak çalışmaların merkezinde sevgi olduğunu söyledi. Programa destek veren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'a, Mersin Fidanlık Müdürlüğü'ne, Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Koro Şef'i Hasan Basri Üstün'e, Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'na ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Mersin Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Nurcan Çiçek' Sevgi Günü'ne özel hazırladığı sunuma 'Öğrendim ki...' şiiri ile başladı. Sevginin insan ve toplum üzerindeki etkilerini anlatarak mutluluk parfüm gibidir, önce kendine sürersin sonra etrafına yayılır dedi. Sevgi dilinin insanlara göre farklılık gösterdiğini ifade ederek karşılıklı olarak sevgi diline saygı duyulduğu müddetçe mutluluğun sırrına ulaşılabileceğini anlattı. Sevginin ve aşkın tarifini yaparak her ikisi arasındaki inceliğe vurgu yaptı. Sevginin evrensel diline değinerek katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Tarsus Türk Halk Müziği Derneği de Koro Şefi Hasan Basri Üstün yönetiminde seslendiği şarkılarla tüm katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
                
Programın son bölümünde Mersin Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Nurcan Çiçek ve Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Koro Şefi Hasan Basri Üstün'e Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu tarafından çiçek ve hediye takdimi yapıldı.
Program tüm katılımcılara biberiye fidesi ve hazırlanan ikramların sunulması ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder