4 Şubat 2019 Pazartesi

KENDİNİZE BİR FIRSAT VERİN KANSER TARAMASINA GELİN


4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla
Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği seminer Güner Baykal Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.
Seminere Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer ve üyeleri, Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Figen Aktan ve üyeleri, Tarsus Kent Konseyi Eski Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli ve personelleri, Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM ekibi, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri, siyasi partilerin başkanları ve üyeleri, Tarsus Çukurova Sağlık Meslek Lisesi, Tarsus Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi ve Tarsus Değişim Koleji müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
Seminer Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Figen Aktan'ın açılış konuşması ile başladı. Aktan yaptığı konuşmada Kadın Meclisi bünyesinde yapılan çalışmalardan bahsederek kanserin toplum üzerindeki etkilerine değindi. Kanserle mücadelede sağlık müdürlüklerine bağlı KETEM birimlerinin ve kanser taramalarının önemini anlatarak tüm katılımcılara teşekkür etti.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli'de yaptığı konuşmada Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı KETEM birimi bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı. 'Erken tanı hayat kurtarır, kendinize bir fırsat verin, kanser taramasına gelin' diyerek kanser taramalarının önemine vurgu yaptı. Tüm katılımcıları kanser taramasına davet etti.
Seminere konuşmacı olarak katılan Dr. Zehra Özbek  Meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanserinin tanımını yaparak kanser belirtilerinden bahsetti. Kanserde erken tanının önemine dikkatleri çekerek kanser evrelerini ve tedavi yöntemlerini sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Kanser tedavisinde beslenmenin ve sporun önemine dikkat çekti.
Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı KETEM biriminin Yarenlik Alanı'nda ve Güner Baykal Toplantı Salonu'nda kanser taraması yaptığı seminer çiçek takdimi ve hazırlanan ikramların katılımcılara sunulması ile son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder