6 Nisan 2023 Perşembe

TARSUS İLÇE İNSAN HAKLARI KURULU 1-7 NİSAN KANSER HAFTASI DOLAYISIYLA FARKINDALIK ZİYARETİ DÜZENLENDİ

Asrın hastalığı kanser sorununa toplumun dikkatinin çekilmesi, kansere yönelik bilincinin arttırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla 1956 yılından bu yana 1-7 Nisan arası düzenlenen Kanser Haftası dolayısıyla Tarsus Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde farkındalık ziyareti düzenledi.

Ziyarete, Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri, Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Orhan Acehan ve Sağlık Müdürlüğü'nde görevli sağlık çalışanları ile birlikte Tarsus'ta faaliyet gösteren kamu ve özel sağlık kurumlarının temsilcileri katıldı.

Farkındalık ziyaretinde, Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri ve Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Orhan Acehan İnsan Hakları Kurulu bünyesinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Dr. Betül Türker İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yapılan hizmetlerden ve kanser taramalarından bahsetti. Katılımcıların sorularını yanıtladı. Kamu ve özel sağlık kurumlarının temsilcileri kurumları bünyesinde yapılan hizmetleri ve yaşadıkları sıkıntıları anlattı. lçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri tarafından hasta hakları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. 

Bilinçli bir toplum inşaa etme ve toplumu oluşturan bireylere haklarını öğretme noktasında dur durak demeden çalışan Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri herkesi aile hekimliklerine ve sağlık müdürlüklerindeki KATEM'e kanser taramasına dave ederek erken teşhisin hayat kurtardığını hatırlattı. 

Emine KUREN

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder