25 Nisan 2023 Salı

MİNİK KALPLERLE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun bayram günlerinin çocuk gelişimi üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekmek için Tarsus Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği 'Minik Kalplerle Bayram Kutlaması' etkinliğinde duygusal anlar yaşandı. 

'Minik Kalplerle Bayram Kutlaması' etkinliğine Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Özel Tarsus Bilge Koleji öğretmenleri ve öğrencileri, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nin müdavimi yaş almış çınarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte davetliler katıldı. 

Etkinlikte, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'ndan Serap Kerimoğlu ve Özel Tarsus Bilge Koleji Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Özçelikçi milli ve dini bayramların çocuklar ve toplum üzerindeki etkisini çocukların anlayacağı bir üslup ve usul ile anlattılar. Sevginin, saygının, mutluluğun, huzurun, dostluğun, paylaşmanın önemini örnekleri ile oyunlaştırarak anlattılar. Eski bayram geleneklerinden bahsettiler. Karagöz-Hacivat oyununu izlettirerek öğrencilerin sorularını yanıtladılar. Ramazan Bayramı'nı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladılar. 

'Minik Kalplerle Bayram Kutlaması' etkinliğinde Özel Tarsus Bilge Koleji öğrencileri hazırladıkları şarkıları söyleyerek yaş almış çınarlarla sohbet etti. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun hazırlağı içinde mendil ve şeker bulunan hediye kesesi yaş almış çınarlar tarafından öğrencilere verildi. Öğrenciler teşekkür ederek yaş almış çınarların ve Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun elini öptü. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu ve Özel Tarsus Bilge Koleji'nin hazırladığı ikramlar öğrencilere ve tüm davetlilere sunuldu. Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nin Bahçesi'nde sunulan ikramları büyük bir mutlulukla yiyen öğrenciler halat çekme yarışı yaptı. 

Eski bayram geleneklerinin yaşatıldığı 'Minik Kalplerle Bayram Kutlaması' etkinliği memnuniyet duyguları ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine KUREN

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder