16 Haziran 2021 Çarşamba

YAŞ ALMIŞLARIMIZI, YAŞLILARIMIZI FARK EDELİM

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Tarsus Belediyesi'nin desteği ile '15 Haziran Dünya Yaşlı İstismarı ve İhmali Farkındalık Günü' dolayısıyla düzenlediği etkinlik Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.

Etkinliğe, Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şube Başkanı Araştırmacı-Yazar Kemal Duru ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdüresi Yasemin Türkseven Gül, Şehitler Tepesi Muhtarı Ruhi Güngör, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, alzheimer hastası yakınları, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu ile birlikte Tarsus Halkı katıldı.

Etkinlik, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grup temsilcisi Nazan Şengül'ün açılış konuşması ile başladı. Nazan Şengül yaptığı konuşmada Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu olarak pandemi öncesinde ve sürecinde yaptıkları proje ve çalışmalardan bahsetti. Pandemi sonrasında hedefledikleri proje ve çalışmaları anlatarak tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Pandemi kurallarına uyularak düzenlenen etkinlikte Sosyolog Berkin Başkonuş ve Avukat Sevgi Yanpar yaptıkları sunumda bağımsızlık, katılım, bakım, kendini gerçekleştirme, itibar, yaşlı istismarı, yaşlıya şiddet, yaşlı ihmali, yaşlı istismar ve ihmal türleri, vasilik konularını sosyal yaşamdan örnekler vererek sosyolojik alanları ve medeni kanunun hükümleri ile anlattılar. 

'Yaş almışlarımızı, yaşlılarımızı fark edelim' mesajının sunulduğu etkinlik hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder