Her yaştan, her zihinsel engel grubundan, her engel seviyesinden özel gereksinimli bireylere tam gün ve bireysel eğitim vereren ve kar amacı gütmeyen Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi'nin 'Duyu Bütünleme Odası' Uluslararası Rotary 2430 Bölge Kulübü tarafından yenilendi.
Uluslararası Rotary 2430 Bölge Kulübü tarafından yenilenen Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi'nin 'Duyu Bütünleme Odası' açılış törenine Uluslararası Rotary 2430 Bölge Kulüp Güvernörü Serhan Antalyalı ve Zümrüt Antalyalı, Uluslararası Rotary 2430 Bölge temsilcileri, Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şube Başkanı Araştırmacı-Yazar Kemal Duru ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi önceki dönem Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte basın mensupları katıldı.
Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle kısıtlı sayıda davetlinin katıldığı 'Duyu Bütünleme Odası' açılış töreni öncesinde açıklama yapan Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şube Başkanı Araştırmacı-Yazar Kemal Duru; Eğitim esnasında 'Duyu Bütünleme Odası'nda bulunan materyallere çok ihtiyacımız oluyor. Fakat, çok pahalı oldukları için temin etmekte zorlanıyoruz. Bir 'Duyu Bütünleme Odası'nın maliyeti 60.000(altmış bin TL) ile 75.000( yetmiş beş bin TL) arasında değişmektedir. Dolayısıyla bu odaların tam donanımlı tefriş edilmesi Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Şubeleri için ve özel gereksinimli bireylerin eğitimi için çok önemlidir. Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi'nin 'Duyu Bütünleme Odası' tefrişine bölgemizden destek veren Rotary Kulübü UR 2430 Bölge Guvernörü Serhan Antalyalı’nın büyük önem verdiği ve gerçekleşmesi için her türlü desteği sağladığı 'Küresel Bağış Projesi' Gaziosmanpaşa RK’nın Başkanı Lale Gökdağ tarafından titizlikle yürütülmektedir. 'Duyu Bütünleme Odası'nın amacı, duyu problemi görülen bireylere kendi duyusal sistemlerini uyarma, geliştirme ve dengeleme fırsatını sunmaktır. Eğer bir çocuğun ya da kişinin duyusal farklılıkları yaşam kalitesini bozuyor, onun sosyal, fiziksel, duygusal, akademik ya da davranışsal becerilerini negatif etkiliyorsa o zaman duyu bütünleme problemleri olarak ele alıp müdahale etmek uygun yaklaşım olarak kabul edilmektedir. Özel olarak tasarlanan 'Duyu Bütünleme Odaları' koku alma, görme ve dokunma duyularına yönelik tecrübeler yaşama fırsatı sunmaktadır. Çok yönlü uyaran içeren ortamlar terapötik, eğitici ve rahatlatıcı işlevleri dolayısıyla çocuğun gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Odalarda kullanılan araçlar çocuğun ihtiyacına ve uygulamacının kullanım amacına göre değişebilir. Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi'nin 'Duyu Bütünleme Odası'nın yenilenmesine destek veren ve açılış töreninde bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz' dedi.
Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi-Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdüresi Yasemin Türkseven Gül açılış töreninde yaptığı konuşmada kurum bünyesinde yapılan proje ve çalışmalardan bahsederek 'Duyu Bütünleme Odaları'nın özel gereksinimli bireyler üzerindeki etkilerini anlattı. Emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi'nin Uluslararası Rotary 2430 Bölge Kulübü tarafından yenilenen 'Duyu Bütünleme Odası'nın açılış töreni kurdele kesimi ve Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi kuruluşunda büyük emeği olan Gülzemin Asutay'ın Uluslararası Rotary 2430 Bölge Güvernörü Serhan Antalyalı'ya plaket takdimi ile son buldu.
Emine KUREN
http://gullnamee.blogspot.com.tr
Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder