7 Nisan 2020 Salı

KAN BAĞIŞILARININ AZALMASI TALASEMİ HASTALARINI TEDİRGİN EDİYOR

Tarsus Talasemi Derneği Başkanı Emine Türkel tüm dünyada yaşanan koronavirüs salgınının ülkemizde de görülmesi ile birlikte yaşananların talasemi hastalarını olumsuz yönde etkileğini ifade etti.
Emine Türkel yaptığı açıklamada; talasemi, dünyada ve ülkemizde en sık görülen, önlenebilir kalıtsal kan hastalığıdır diyerek tedavisi hastanın yaşamı boyunca devam etmekte olup zor ve külfetli bir hastalık olduğunu ifade etti. Kan üretemeyen talasemi hastalarının kan olmadan yaşayamadığını belirtti. Ülkemizin içinde bulunduğu olağan üstü durumdan dolayı bağışçıların yaşadıkları korkuyla hastanelere ve kan bağışı merkezlerine kan vermek için gitmediğini belirterek talasemi hastalarının kan sıkıntısının iki kat arttığına vurgu yaptı. Koronavirüsün kandan bulaşmadığını hatırlatarak hastaneye ve kan bağışı merkezlerine gitmeye korkan bağışçıların kanlarını verebileceği belirli yerlerin kan alma noktalarına çevrilerek önlem alınabileceğini söyledi.
Tarsus Talasemi Derneği Başkanı Emine Türkel açıklamasının sonunda; "talasemi hastaları olarak tedirgin olduğumuzu belirtmek istiyoruz ve tüm valilikleri, kaymakamlıkları, belediyeleri, emniyet müdürlüklerini, kişi, kurum ve kuruluşları kısaca toplumun her kesimini kan bağışına davet ediyoruz. Bağışlanan her kan bizleri hayata bağlarken kan bağışçılarının bağışıklık düzeyini arttırarak koronavirüsü gibi salgın hastalıklardan korur" dedi.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder