11 Ekim 2017 Çarşamba

'EDEBİYAT MEKTEBİ' PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ




Tarsuslu Şair-Yazar Ahmet İşler'in Kültür Bakanlığı'nın desteği ile Tarsus'a kazandırdığı 'Edebiyat Mektebi' Projesi açılış töreni geniş bir katılımla gerçekleşti.


Törene proje kapsamında eğitim verecek şairler ve yazarlar, öğrenciler, öğretmenler, Tarsus protokolü ile birlikte çok sayıda kişi katıldı.


Törenin ilk bölümü Kubat Paşa Medresesi'nde ders verilecek atölyelerin açılışının yapılması ve ardından Ulu Camii'de şair, yazar ve katılımcılara menengiç kahvesi ikramı ile son buldu.


Törenin ikinci bölümü 75.Yıl Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 'Edebiyat Mektebi' Projesi'nin öyküsü slayt gösterisi ile katılımcılara sunuldu. Törende açılış konuşmasını yapan Şair-Yazar Ahmet İşler projenin oluşum safhalarını anlatarak projenin amaç ve hedeflerden bahsetti ve "günlük hayatımızın yılları su gibi tüketen telaş ve karmaşası bizde insan olmamıza dair temel unsurların zamanla kaybolmasına sebep olur. Hayata kendimizi hazırlama ve daha sonra yine bu hayatın tam içerisinde kaybolma, duygu dünyamızda derin bir yalnızlığa neden olur. Bu durumda merhametsiz, kendi hayatından daha kıymetli hiçbir şey tanımayan acımasız bireyler oluşmaya başlar. İşte tam bu anda edebiyat ve sanat imdadımıza yetişir ve bize yaşanmaya değer gerçek hayatın ipuçlarını fısıldamaya başlar. İnsan olduğumuzu, ölümlü olduğumuzu, bir ruhumuzun olduğunu hatırlatır bize. Neye sahip olursak olalım gerçekte yok olmaya mahkûm olduğumuzu hissettirir edebiyat bize... 'Tarsus Edebiyat Mektebi' bize insani duyguları yeniden hatırlatmak ve edebiyat dünyamıza yetenekli genç dostlarımızı hatırlatmak için düşünüldü" dedi. Tüm katılımcılara teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı'da projeye emeği geçenlere teşekkür ederek projenin Tarsus'a kazanımlarından bahsetti. 'Edebiyat Mektebi' Projesi kapsamında ders verecek şair ve yazarların biyogfrafileri slayt gösterileri ile katılımcılara sunuldu.


Şair-Yazar Nurullah Genç ve Yazar Mehmet Doğan ile 'Medeniyet Söyleşileri'nin yapıldığı tören proje kapsamında ders verecek olan şairlere ve yazarlara teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile son buldu.


NOT: Tarsus Edebiyat Mektebini
https://www.facebook.com/edebiyatmektebitarsus/
adresinden takip edebilirsiniz

Emine KUREN

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder