31 Ekim 2017 Salı

TUNA NEHRİ AKTI TARSUS SOKAKLARINDA



Tarsus Edebiyat Mektebi ile bir hafta sonunu daha muhteşem anılarla anıtlaştırmanın mutluluğunu yaşadım. Böylesi güzel bir projeyi bizlerle buluşturduğu ve bu muhteşem anıları yaşamamıza sebep olduğu için Şair-Yazar Ahmet İşler'e kalbi muhabbetlerimle teşekkürlerimi sunuyorum.

Her cumartesi ve pazar günleri rutin olarak gerçekleştirilen Tarsus Edebiyat Mektebi programlarında alanında duayenleşmiş şair ve yazarlar eğitim veriyor. Belirli zaman aralıklarında gerçekleştirilen 'Edebiyat Söyleşileri' de edebiyat severleri, edebiyat tarihine ismini altın harflerle yazdırmış, şair ve yazarların anlatımlarıyla buluşturuyor. Edebiyat yolculuğunda deneyimleri ve anılarıyla örnek insanlar zümresindeki yerini almış şair ve yazarlar da süprizlerle dolu organizelerle, Tarsus Edebiyat Mektebi'nin konuğu oluyor.

Zengin içeriği, amaç ve hedefleri ile Tarsus başta olmak üzere Türkiye için eşi benzeri bulunmayan Tarsus Edebiyat Mektebi projesini toplum olarak sahiplenip, destek vermemiz gerekiyor. En güzel desteği her hafta sonu rutin olarak gerçekleştirilen eğitim programlarına çocuklarımızı göndererek, belirli zaman aralıklarında gerçekleştirilen 'Edebiyat Söyleşileri'ne kadınıyla erkeğiyle, yaşlısı genciyle katılım sağlayarak destek vermeliyiz.

Ben, Tarsus Edebiyat Mektebi programlarında yer almanın ayrıcalığını yaşıyorum. Yıllardır beğeni ve sevgiyle takip ettiğim şair ve yazarlarla, toplumun varlık sebebi gençlerle, her şeyden öte Kubat Paşa Medrese'sinin insanı cezbeden manevi havasıyla zamanımı taçlandırıyorum.

Onlarca program organizelerinde yer aldım ve bu organizelerde onlarca yazar ağırladım. Bir su bardağını sorun edip anlatımını yarıda kesen, tahsis ettiğimiz araba bozulunca azarlayan, kalacak yeri problem edip programa katılmayan vs. birçok olumsuz örnek teşkil eden yazarlar tanıdım. Tabiki şahsiyetiyle, ilmiyle, yaşantısıyla, duruşuyla güzel örnek olan yazarlarımızı da tanıma imkanı buldum. Güzel örnekliliği ile iyi ki tanımışım dediğim değerlerden biri oldu Yazar Fahri Tuna...

Geçtiğimiz cumartesi günü deneme ve portre eğitimiyle Yazar Fahri Tuna ile birlikteydik. Anlatımı, iletişimi ve anılarıyla hepimize edebiyatı bir kez daha sevdiren Yazar Fahri Tuna süprizleriyle de derse canlılık kattı. Yazar Gülay Alpagut ve Aşık Hüseyin Akan derse canlılık katan süprizlerdi.

Yazar Fahri Tuna ile sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeğinde de birlikteydik. Tarsus Edebiyat Mektebi'ne süpriz olarak getirdiği Yazar Gülay Alpagut'ta bu güzel anların şahitlerinden biriydi. Sabah kahvaltısında Ulu Camii de siyah-yeşil zeytin, sıkma ve çay, öğle yemeğinde yüksük çorbası ve döğme pilavı, akşam yemeğinde de humus yedik. Başta yemek vakitleri olmak üzere, derslerde ve Tarsus sokaklarında geçirdiğimiz her salise kaydadeğerdi. En çok takdir ettiğim konu ise tüm bunları yaparken, aracımız olmadığı için elindeki eşyalarla, gittiğimiz yolları adımlamasıydı. Tabiri caizsse bir Tuna Nehri gibi Tarsus sokaklarında aktı Yazar Fahri Tuna... Birlikte en çok güldüğümüz konu ise; yanlış yoldan girince, neredeyse tüm çarşıyı tavaf ederek humuscuya varmamızdı. Yazar Gülay Alpagut Hanım'ın tatlı krizi de gözlerimizi tatlıcıda açtıran matrak bir andı.

Gönül insanı olmak çok nadide bir konu... Her insan bu vasfa erişemez. Bu vasfa erişmek için özveriyle, gece-gündüz demeden, yüreğini ortaya koyarak, elindeki tüm imkanlarla toplum için çalışmak gerekiyor. Her şeyiyle kendisini topluma adamış bir gönül insanıdır Yazar Fahri Tuna... Bu gönül insanı ile tanışmak ve derslerine katılmak benim için büyük bir nimet... Böyle nimetlerin kıymetini bilip, yaşadığı topluma faydalı bir birey olmak temennisiyle...

Emine KUREN



Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

1 yorum:


  1. http://gullnamee.blogspot.com.tr

    Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

    YanıtlaSil