16 Ocak 2024 Salı

TEMEL PUNCH ATÖLYESİ'NDE EL İŞİ YAPMANIN İNSAN SAĞLIĞINA OLUMLU ETKİSİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Atölye Çalışmaları' kapsamında düzenlediği 'Temel Punch Atölyesi' Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde Öğretici Tuba Eğitmen'in gözetiminde gerçekleşti. 

El işinin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisini kitlelere duyurmak için Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu tarafından düzenlenen 'Atölye Çalışmaları' farklı konularda, alanında uzman eğitmenlerin gözetiminde, belirli aralıklarla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenleniyor. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu fiziksel ve zihinsel sağlık üzerinde nörobilim tarafından yapılan araştırmalarda el işi yapmanın beyin sağlığını geliştirdiğini, vücudu sakinleştirerek rahatlattığını, psikolojik saplantıları ortadan kaldırdığını ifade etti. El işi yapmanın insanları dert ve sıkıntılarından uzaklaştırarak daha sağlıklı düşünmesine, beyni ödüllendirerek mutluluk (endorfin) hormonunun salgılanmasına yardımcı olduğunu söyledi. El işi yapmanın doğal ağrı kesici olduğuna vurgu yaptı. El işi yapanların yaşam kalitelerinin arttığını belirten Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenledikleri tüm etkinliklere ve çalışmalara herkesi davet etti. 

Emine GÜLNAME 

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder