31 Mayıs 2023 Çarşamba

PROF. DR. AYNUR ÖZGE MİGREN İLE İLGİLİ SON GELİŞMELERİ TARSUS'TA PAYLAŞTI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Doktor Sunumları' kapsamında Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği 'Başımızın Belası Başağrısı' konulu sunum Prof. Dr. Aynur Özge'nin anlatımı ile gerçekleşti. 

Mersin Alzheimer Derneği Başkanı-Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi-Küresel Migren ve Ağrı Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge sunumuna baş ağrısı ile ilgili soru sorarak başladı. Baş ağrısının tanımını yaparak, baş ağrısına sebep olan nedenleri ve hastalıkları anlattı. Migren ataklarından bahsederek migrenin tehlikeli olduğu durumları dile getirdi. Migrenin teşhisi, belirtileri ve tedevi yöntemlerini söyledi. Evde migren tedavisinin ipuçlarına değindi. Bilinçsiz ağrı kesici tüketmenin zararlarına dikkat çekerek migren tedavisinde suyun, sporun, beslenmenin önemine dikkat çekti. Migren ile mücadele ederken stres ve kaygıdan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. Migren ataklarını hafifletecek çözüm önerileri sundu. Tavsiyelerde bulundu. Migren ile ilgili yapılan saha çalışmalarına değindi. Türkiye’de migren farkındalığının düşük olduğunu söyleyerek migrenin ekonomik yüke sebep olduğunu sosyal yaşamdan örnekleri ile açıkladı. Türkiye migren raporunu sundu. Küresel Migren ve Ağrı Derneği'nin yaptığı çalışmalara değindi..Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 

Migren ile ilgili son gelişmelerin paylaşıldığı sunum, Prof. Dr. Aynur Özge'nin Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'na; migrenli kişilerin diğer çalışanlarla eşit koşullarda çalışmasını sağlayan, çalışanlarının sağlığını ve refahını koruyarak kapsayıcı bir kültürün desteklenmesine yardımcı olan iş yerlerine Küresel Migren ve Ağrı Derneği bünyesinde proje kapsamında verilen 'Migren Dostu İşyeri' belgesi takdimi ile birlikte Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Prof. Dr. Aynur Özge'ye hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine GÜLNAME

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder