20 Mayıs 2023 Cumartesi

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TARSUS'TA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Tarsus Kaymakamlığı'nın '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' dolayısıyla Tarsus genelinde düzenlediği kutlama etkinlikleri Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Protokolü, Tarsus'ta faaliyet gösteren bazı okulların öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte Tarsus Halkı'nın katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti. 

Kutlama etkinlikleri kapsamında Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 'Çelenk Sunma Töreni'nde İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Memet Öztürk günün anısına Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Her kesimden insanın katılımıyla Atatürk'ün; 'Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği hedeflediği amaca durmadan, yorulmadan yürüyecektir' sözünün verdiği ilham ile 'Gençlik Yürüyüşü' yapıldı. Tarsus Kültür Park'ta '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' kutlama programı yapıldı. Programda, TÜBİTAK ve TEKNOFEST’te başarılı olan öğrenci ve öğretmenler ödüllerini aldı. Tarsus'ta faaliyet gösteren bazı okullarda eğitim alan öğrenciler sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarını sergiledi.

Tarsus Kaymakamlığı nezdinde düzenlenen '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' etkinliklerinde Atatürk'ün; 'Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk milleti yükselecektir' sözü tüm katılımcıların rehberi oldu. 

Emine GÜLNAME

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder