16 Temmuz 2022 Cumartesi

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ DOLAYISIYLA TARSUS'TA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Tarsus'ta '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla Tarsus Kaymakamlığı nezdinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklere, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile birlikte Tarsus Protokolü, Tarsus Halkı, şehit aileleri, gaziler ve basın mensupları katıldı. 

Tarsus'ta düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında Tarsus Şehitliği ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Dua edilerek şehit kabirlerine çiçek bırakıldı. '15 Temmuz' konulu resim ve fotoğraf sergisi Tarsus Müzesi'nde düzenlenen açılış töreni ile halkın beğenisine sunuldu. Resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Günün anlam ve önemi ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etmek isteyen vatandaşlar için Tarsus Müzesi'nde 'Anı Defteri' imzaya açıldı. Şehitler anısına Tarsus Ulu Camii ve Tarsus Eshab-ı Kehf Uluslar Arası İHL bahçelerine gül fidanları dikildi. 'Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü' yapılarak Tarsus Kaymakamlığı karşısında bulunan meydanda anma programı yapıldı. 'Demokrasi Nöbeti' tutuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millete seslenişinin de yayımlandığı anma programında Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' ile ilgili konuşma yaptılar.

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma programı saat 00:13’de okunan sela ile sona ererken 'Demokrasi Nöbeti' sabaha kadar devam etti.



 

Emine KUREN

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder