20 Eylül 2020 Pazar

21 EYLÜL DÜNYA ALZHEİMER GÜNÜ BASIN DUYURUSU

 

21 EYLÜL DÜNYA ALZHEİMER GÜNÜ BASIN DUYURUSU

ALZHEİMER YALNIZCA UNUTKANLIK HASTALIĞI DEĞİLDİR

Alzheimer Hastalığı yaşla birlikte görülme sıklığı artan ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Hastalık sıklıkla ve öncelikle beyinde hafıza merkezi ve bağlantılarında ilerleyici hasara sebep olsa da tek sorun unutkanlık değildir.

En sık görülen ve hasta kadar yakınlarının hayatını da olumsuz etkileyen sorun davranış değişikliğidir. Tahammülde azalma, şüphecilikte artış, inatçılık, bencilleşme, uyku sorunları, etrafa ilgide azalma, keyifle yapılan uğraşlarda azalma, sosyal İlişkilerde bozulma gibi pek çok sorun Alzheimer hastalığının belirtisi olabilir. Zamanla duygusal dalgalanma, hayal görme, olmayan şeyleri varmış gibi iddia etme, geçmişte yaşama gibi sorunlar hasta yakınlarını sıkıntıya sokar.

Alzheimer hastalarında görülen davranış sorunları bakım yükünü artırır. Kurumsal bakıma geçişte önemli bir karar noktasıdır. 

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi bu yıl dijital ortamda yaptığı bilgilendirme ve eğitim çalışmalarında Alzheimer hastalığının unutkanlık dışındaki yüzünü topluma tanıtmaya çalışıyor. Pandemi günlerinde evdeki hastalar ve yakınlarına destek olmak içinde bir dizi etkinlik yapan dernek gönüllüleri bu alanda yapılan farkındalık etkinliklerine katılmaya davet ediyor.


🎥📷👇

21 Eylül 2020 Pazartesi Günü saat 16.00'da Dünya Alzheimer Günü Programına aşağıdaki zoom link'inden katılabilirsiniz. 

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/88275939602

Meeting ID: 882 7593 9602


@alzheimer_tarsus Canlı Yayını

TARİH 

23 Eylül 2020 Çarşamba 

SAAT 

20:00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder