16 Temmuz 2019 Salı

ZÜBEYDE HANIM BÜTÜNLEŞİK GÜNDÜZ YAŞAM EVİ HİZMETE AÇILDI

Tarsus Belediyesi'nin Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ile ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında  yapımı tamamlanan Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Genç ve yaşlı insanların birlikte zaman geçirebilecekleri ve ismini halkın belirlediği Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi Açılış Töreni'ne Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Şükrü Uzundağ, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Olcay Tok, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, Tarsus Belediyesi tarafından sosyal medyada başlatılan “Sevdiğin Bir Ünlüyü Tarsus’a Gelmeye İkna Et” kampanyası kapsamında kente gelen Ünlü Pop Sanatçısı Zeynep Casalini, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Açılış Töreni saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlandı.
Törende açılış konuşmasını yapan Akşemsettin Mahalle Muhtarı Adnan Özgür ”Bu hizmeti mahalleye kazandıran başta Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi inşaasında katkısı olan Ömer Bakır, Kenan Çalkın ve Mehmet Onatlı’ya plaket takdim edildi.
Açılış Töreni'nde konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Çağdaş uygarlıkta bilgi üretip, bilgi ihraç etmek önemli değildir. Önemli olan bilimsel bilgiyi ortaya koymak ve bu bilimsel bilgiyi ihraç etmektir. Evrensel olarak düşündüğünüzde üniversitelerin varlığı da önemlidir, ancak üniversitelerde halka dokunabilmeli ve  bir üniversite akademik olarak halka her türlü desteği verebilmelidir. Siyasetçilerimizde bu destekten yararlanabilmeli ve hiçbir zaman ben bilirim dememelidir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz yaşam evinde insanlarımızın hoşça vakit geçirebileceği,  gençlerin gelip etüt çalışması yapabilecekleri ve oluşturulan fırın mekanizmasıyla genç ve yaşlı vatandaşlarımızın üretime katılımlarını sağlayıp,  kurutulmuş olan besinleri üretimini ve paketlemesini yapacaklar. Ne kadar üreten bir toplum olursak ve üretim adına kadınlarımızla, erkeklerimizle, gençlerimizle, yaşlılarımızla ortaya bir şeyler koyabilirsek o zaman tadına doyum olmayan bir Tarsus’u yaratırız” ifadelerini kullandı. 
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise , “Belediyemiz tarafından kurulan ve sosyal ilişkilerin yumağı olan yaşam merkezini biz, sizler kurmuş olabilirisiniz ama bunları yaşatacak olan sizlersiniz. Emeği geçen belediye başkanıma ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri dualar eşliğinde Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi’nin açılış kurdelesini kesti. 
Açılış Töreni tüm katılımcıların Alzehimer hastalarının takibini kolaylaştıracak elektronik kol bilekliğininde kullanılacağı Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi'ni gezmesiyle son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder