22 Temmuz 2019 Pazartesi

TARSUS’TA MİGREN KONULU SÖYLEŞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Tarsus Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü'nün '22 Temmuz Dünya Beyin Günü' kapsamsında Tarsus Kent Konseyi ile birlikte düzenlediği 'Migren' konulu söyleşi toplantısı Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Ar ve Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Erdal Yayla'ın sunumlarıyla Güner Baykal Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
Söyleşi toplantısına Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Füsun Kaleli, Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Erdal Yayla, Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Ar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Füsun Kaleli, “Zaman bizden alıp götürmek konusunda oldukça cömert davranıyor. Yıllar bizden aldıklarını geri vermiyor. Baş ağrısı denince akla ilk gelen beyin tümörleri oluyor. Oysa Migren baş ağrılarının en sık nedenlerinden birisidir ve beyin hastalıklarında en yaygın olanıdır. Öyle ki ülkemizde her beş kadından ve her on erkekten birisinde migren hastalığı mevcuttur. Bu bağlamda belediyemiz ve kent konseyinin birlikte yürüttüğü bu çalışmada uzman doktorlarımız migren ve doğru tedavi yöntemleri konusunda bizlere son gelişmeleri aktaracaklar.” dedi.
Söyleşi toplantısına konuşmacı olarak katılan Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Ar ve Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Erdal Yayla sunumlarında günümüzün en yaygın beyin hastalığı olan migrenin tanımını yaparak migrenin teşhisi, nedenleri, belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilgilendirme yaptılar. Migrenin tedavisi hakkında son gelişmeler ile ilgili açıklama yaparak katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.
Söyleşi toplantısı çiçek takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder