28 Temmuz 2018 Cumartesi

MOLLA KERİM VE KUVVA-İ MİLLİYE ŞEHİTLERİ ANILDI


Tarsus Belediyesi tarafından Sıraköy'de organize edilen Molla Kerim ve Kuvva-i Milliye Şehitlerini Anma Programı Tarsus Protokolü'nün ve Tarsus Halkı'nın katılımlarıyla gerçekleşti.
Programda Tarsus Müftülüğü İmam Hatibi Mahmut Turan'ın okuduğu Kur'an tilaveti ve Tarsus Müftülüğü Müftü Vekili İbrahim Akyüz'ün ettiği dua ile manevi duygular harekete geçerken Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile milli duygular şahlandı.
Molla Kerim'in torunu İlayda Çelik'in okuduğu şiirin ardından açılış konuşmasını yapan Sıraköy Muhtarı Gürsel Bolat Molla Kerim' in tarihsel süreçte vatanına ve milletine kazanımlarından bahsederek Tarsus Belediyesi bünyesinde yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasını şiir ve beyitlerle renklendiren Sıraköy Muhtarı Gürsel Bolat Tarsus Belediyesi'ne ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Molla Kerim'in torunu Ezgi Yıldırım şiir okurken Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can selamlama konuşması yaptı. Can konuşmasında Tarsus Belediyesi bünyesinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaparak Molla Kerim'in ve vatan toprağını kanlarıyla sulanmış tüm şehitlerin tarihteki önemine dikkatleri çekti.
Molla Kerim'in torunu Gizem Gök'ün de şiir okuduğu programda söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek programa emeği geçenlere teşekkür ederek geleceğe yön vermek adına geçmiş tarihe sahip çıkılması gerektiğini hatırlattı.
Yarbay Şemsettin Mahalle Muhtarı Celal Coşkun'un okuduğu şiirle duygusal anlar yaşayan katılımcılar Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever'in anlatımıyla tarihin seyrinde yolculuğa çıktılar.
Program Tarsus Türk Halk Müziği Derneği'nin seslendiği kahramanlık türküleri ve memnuniyet duyguları ile son buldu.


Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder