18 Temmuz 2018 Çarşamba

EFSANE PROJEDE SON DURAK ROMANYA


Tarsus Borsa İstanbul Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde 2015-2018 yılları arasında  yürütülen 9 ortaklı “Following The Footprints Of The Emperors” (İmparatorların Ayak İzlerini Takip Ediyoruz) adlı efsanevi projesinin final toplantısı Romanya'nın Tulcea şehrinde gerçekleştirdi.
Projeleri ile adından sık sık bahsettiren ve birçok güzel etkinliğe imzasını atan Tarsus Borsa İstanbul Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi'nin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Avrupa Birliği Komisyonu Erasmus+ Projesi kapsamında tarihsel süreçte Roma İmparatorluğu'nda iz bırakan ülkelerdeki çalışmalarda proje ortakları olan  İspanya, Almanya, Bulgaristan, Portekiz, İtalya, Romanya, Makedonya ve Hırvatistan yer aldı. Türkiye'yi temsilen Tarsus Borsa İstanbul Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi'nden 36 öğretmen ve 22 öğrenci katılarak  toplamda 58 yurtdışı hareketliliğini oluşturdu. 
Erasmus+ Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla bu izlerden yola çıkılarak sınırların ötesinde ortak bir noktada buluşulması ve günümüz Avrupa Birliği sürecine yansımalarının ortaya çıkarılması hedeflendi. Mimari yapıtlardan devlet yönetim sistemine, kültürel miraslardan edebiyata, günlük yaşamdan bilim,  inanç sistemi, siyaset ve spor faaliyetlerine birçok açıdan çalışmalar yapılarak geçmiş ile bugün arasında bir köprü kurulması amaçlandı. Yapılan işbirliği ve ziyaretlerde Roma İmparatorluğu'nun ortak ülkelerde bıraktığı izler keşfedilerek farklılık ve benzerlikler ortaya çıkarıldı. Proje çalışmaları, ortak bir geçmişten gelen bu ülkelerin her birinin kendine has özellikleri göz önünde bulundurularak ve bir bütünün değerli parçalarını oluşturduğu günümüz Avrupa Birliği, vatandaşlık ilkeleri ve politikaları ile bağdaştırılarak oluşturuldu.
Tarsus Borsa İstanbul Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi'nin koordinatörlüğünde yürütülen okulun vizyon ve misyonuna büyük ölçüde katkı sağlayan Erasmus+ Projesi'nin son durağı olan Romanya’da gerçekleştirilen final toplantısında; yapılan faaliyetler, ortaya çıkarılan ürünler ve final raporu konuları ele alınarak ev sahibi okul tarafından hazırlanan program çerçevesinde tarihi ve kültürel geziler yapıldı.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder